Hoe laadt u iPhone- en iPad-apps in iOS 9 met behulp van Xcode 7 om open source-apps te installeren?

Naast de app store is er een hele wereld aan applicaties. Niet alle apps buiten de app store zijn betrouwbaar, en niet allemaal zijn ze risicovol. Het hangt af van welke toepassing u installeert en wat de bron van de toepassing is. Op het internet zijn enkele zeer degelijke open-sourcetoepassingen te vinden.

Om het open source programma op je iPhone met iOS 9 te installeren, moet je Xcode 7 op je Mac geïnstalleerd hebben. Xcode 7 is een ontwikkelaarshulpmiddel om applicaties direct op de iPhone te implementeren. Nogmaals, zorg ervoor dat u een applicatie van een vertrouwde bron inzet.

>Beeldkrediet: Apple.com

Ervan uitgaande dat u de applicatiebron bij u heeft en deze op uw iPhone met iOS 9 wilt implementeren, kunnen we nu verder gaan. Raadpleeg gewoon de onderstaande gids en volg de stappen nauwkeurig op.

Hoe laad je apps op iPhone en iPad met iOS 9 met behulp van Xcode 7

Stap 1. Het eerste wat je moet doen is Xcode 7 op je Mac installeren; de installatie is vrij groot en kan een paar uur duren. Dan is het goed als we het in de download houden terwijl we bezig zijn met de rest van de taak.

Stap 2. Maak een ontwikkelaarsaccount aan van http:/developer.apple.com . Als u al een ontwikkelaarsaccount heeft, kunt u deze stap overslaan. Anders gaat u naar de link en klikt u op “Member Center”. Klik op “Create” als je geen Apple ID hebt; of voer je Apple ID en wachtwoord in om in te loggen.

Stap 3. Open nu Xcode 7 op uw Mac; ga naar Xcode † Voorkeuren † Accounts. Klik op het “+” pictogram en voeg uw Apple ontwikkelaarsaccount toe dat u in stap 2 hebt aangemaakt.

Fase 4. Zoek de applicatie die je wilt downloaden op je iPhone, we gaan nu verder met de BlockParty-applicatie die beschikbaar is op Github. Het proces blijft hetzelfde voor elke toepassing.

Stap 5. Kopieer de URL aan de rechterkant zoals weergegeven in onderstaande screenshot.

>Stap 6. Nu in Xcode 7, klik op Controle van lettertype † Controle.

Stap 7. In het vak voor de locatie van het archief voert u de URL van de toepassing in, zoals uitgelegd in de bovenstaande schermafbeelding. Klik nu op Volgende en klik dan op de Downloadknop . De code wordt nu gedownload naar Xcode 7 op uw Mac. Zodra het downloaden is voltooid, zul je de naam van de applicatie zien samen met het Gedaane teken.

Stap 8. Sluit je iPhone met iOS 9 aan op je Mac met een USB-kabel. Selecteer uw apparaat in het uitklapvak naast de naam van de toepassing. Het kan een tijdje duren om de symboolbestanden te verwerken die nodig zijn voor uw aangesloten apparaat.

Stap 9. Je bent klaar om de applicatie te implementeren, zodra je ziet Klaar . Klik op de knop “Afspelen” om het implementatieproces te starten. De benodigde tijd is afhankelijk van de grootte en de constructie van de toepassing, dus wees geduldig. Zorg ervoor dat uw USB-aansluiting op uw apparaat niet wordt beïnvloed.

Stap 10. Zodra het implementatieproces is voltooid, ziet u het applicatiepictogram op het startscherm van uw iPhone. U zult de applicatie moeten autoriseren als een vertrouwde applicatie. Ga hiervoor naar Settings † General † Profile † Your application † en tik op Trust .

Dat klopt; u kunt de applicatie nu gebruiken op uw apparaat met iOS 9. Het klinkt misschien repetitief, maar nogmaals, een tip: download geen applicatie die niet van een betrouwbare bron afkomstig is. Het is mogelijk dat u een dood apparaat of een ernstige storing in de hardware krijgt.