Hoe bestanden te comprimeren op iPhone of iPad met behulp van de snelkoppelingenapplicatie [Een volledige handleiding]

Onlangs heb ik de onlangs uitgebrachte “Shortcuts” applicatie verkend en ik hou van elk onderdeel ervan. Ontworpen om de automatisering in iOS te verbeteren; deze nieuwe add-on kan enorm effectief zijn in het uitvoeren van een aantal belangrijke taken. U kunt bijvoorbeeld eenvoudig bestanden op uw iPhone comprimeren en decomprimeren met behulp van een aangepaste snelkoppeling.

Vorig jaar, met de introductie van de Files applicatie, heeft Apple de administratie van . Maar u had nog steeds een applicatie van een derde partij nodig om de gearchiveerde bestanden in handen te krijgen. U hebt echter geen applicatie van derden meer nodig om bestanden te comprimeren of het archief uit te pakken.

Hoe comprimeren en uitpakken van bestanden op iOS 12 op iPhone en iPad met een snelkoppelingstoepassing

Snelle toegang:

  • Hoe maak je directe toegang tot Zip-bestanden op iPhone en iPad
  • Hoe maak je zip-bestanden met behulp van een snelkoppeling in iOS 12
  • Hoe maak je een snelkoppeling naar het uitpakken van bestanden op de iPhone en iPad
  • Hoe pak je bestanden uit met een snelkoppeling in iOS 12

Maar voordat u begint, moet u een aangepaste snelkoppeling maken. Als u het eenmaal hebt aangepast of aangepast aan uw workflow, kunt u de taak met gemak voltooien.

Creëer directe toegang tot Zip-bestanden op iPhone en iPad

Stap 1. Start de Shortcuts-applicatie op uw iOS-apparaat.

>Stap 2. Druk nu op de knop Maak een snelkoppeling .

>Stap 3. Vul vervolgens Zip of Archief in het zoekveld in.

Nu ziet u twee opties:

  • Maak bestand
  • Extractiebestand

U moet Bestand aanmaken.

>Fase 4. Voer vervolgens de actie Opslaan bestand in het zoekveld en selecteer het wanneer het verschijnt.

>Sticky note: standaard wordt uw archief opgeslagen in iCloud Drive . U kunt er echter voor kiezen om het op te slaan bij andere diensten zoals Dropbox. Om dit te doen, tik je op Service (gevonden in de Save File actie) en selecteer je de gewenste optie.

>Stap 5. Vervolgens moet je het kleine alternatieve pictogram in de rechterbovenhoek aanraken.

>Stap 6. Voer nu een naam in voor uw snelkoppeling. Ik zal “Zip File” gebruiken om het eenvoudig te maken.

De>pictogram toe dat geschikt is voor de snelkoppeling.

U kunt echter een andere kiezen als u het niet naar uw zin vindt. Raak gewoon het pictogram aan. Je kunt dan de kleur veranderen, een geschikte glyf uit een ton aan opties selecteren en zelfs een aangepaste afbeelding selecteren. Nadat u het pictogram hebt gekozen, tikt u op Klaar om terug te keren naar het hoofdbewerkingsscherm.

>Stap 7. Activeer de schakelaar naast Toon in Deelblad, aangezien het u zal toestaan om deze aangepaste snelkoppeling van andere toepassingen te gebruiken.

>Stap 8. Je hebt de mogelijkheid om het type bestanden dat deze aangepaste snelkoppeling accepteert te beperken. Om dit te doen, tikt u op Geaccepteerde typen. Dan, deselecteer je het bestandstype dat je niet wilt accepteren.

U kunt het bijvoorbeeld alleen laten werken met media, PDF, URL. Het hangt allemaal af van uw gebruik, dus doe het volgens uw behoeften. Als u klaar bent, drukt u op de knop Terug in de linkerbovenhoek om terug te keren.

>Professionele tip: ook is er een optie om de snelkoppeling naar het startscherm toe te voegen. Als u er snel bij wilt komen, doe dat dan. Om dit te doen, tikt u op Toevoegen aan het startscherm. Tik op het volgende scherm op de knop Share † Kies Voeg toe aan het beginscherm in het aandelenformulier † Voer een naam in en tik op Voeg toe om af te sluiten.

Niet>Voeg toe aan Siri † Spreek de zin uit † tik op Klaar.

Als>Ready in de rechterbovenhoek aanraakt. Kijk nu naar de snelkoppeling, het formaat, de naam, de locatie. Tik op Klaar om te bevestigen.

>

Maak zip-bestanden met behulp van een snelkoppeling op iOS 12

Stap 1. Open de bestandsbeheerder en ga naar de documenten die u wilt comprimeren. Druk op de knop Selecteer en kies het bestand dat u wilt archiveren.

>Stap 2. Raak nu de Deelknop aan.

>Stap 3. Eerst moet je de Shortcuts-applicatie toevoegen aan de lijst met acties in de sharing sheet als je dat nog niet gedaan hebt. Om dit te doen, druk op de knop More en draai vervolgens de schakelaar naast de Shortcuts applicatie om. Tik op Klaar om te bevestigen.

De>Snelkoppelingen.

>Fase 4. Je moet dan de snelkoppeling kiezen (degene die je net hebt gemaakt en je een voorkeurspictogram hebt gegeven). Ik noemde het Zip-bestand. Dan zal ik het spelen. Op het moment dat u er op drukt, zal de applicatie uw bestanden archiveren.

>Stap 5. Je moet dan de locatie kiezen waar je dit item wilt opslaan. Selecteer de locatie en druk op Toevoegen.

Daarom>

Hoe zit het met het uitpakken van gearchiveerde bestanden? Het is net zo eenvoudig, maar pas nadat je de snelkoppeling hebt gemaakt. Blijf lezen ¦

Maak een snelkoppeling naar het uitpakken van bestanden op de iPhone en iPad

Ook hier moet u eerst een snelkoppeling maken.

Stap 1. Open de Shortcuts toepassing † druk op de Creëer Shortcut knop.

>Stap 2. Voer nu zip-archief in bij het zoeken. Selecteer vervolgens Extract Bestand.

>Stap 3. Voer vervolgens Bestand opslaan in. Nu kunt u de locatie selecteren waar u het uitgepakte bestand wilt opslaan. Standaard wordt opgeslagen in iCloud Drive.

>Fase 4. Raak dan het kleine configuratiepictogram in de rechterbovenhoek † in een naam voor uw snelkoppeling en raak vervolgens aan.

Speel>icoontje af. Hier kun je de kleur veranderen , een geschikt glyph selecteren en zelfs een aangepaste afbeelding kiezen.

>Stap 5. Activeer Toon in de tabbladblad Aandeel.

U>Geaccepteerde typen en vervolgens deselecteert u het ongewenste bestandstype volgens uw behoeften. Druk vervolgens op de knop Terug in de linkerbovenhoek.

>Stap 6. Raak Klaar in de rechterbovenhoek. U moet spelen Klaar om te bevestigen.

Nu>

Pak Zip-bestanden uit met behulp van een snelkoppeling op iOS 12

Stap 1. Ga naar het bestand dat je wilt uitpakken. Ik heb mijn archief opgeslagen in de Files applicatie. Dan ben ik op weg.

Stap 2. Raak Selecteer in de rechterbovenhoek. Kies dan het zip-bestand.

>Stap 3. Raak de knop Share † druk op Shortcuts op het aandelenblad.

>Fase 4. Druk op de snelkoppeling Decompressie. En sla dan de uitgepakte bestanden op naar de gewenste locatie.

>

Ondertekening , ¦

Het is altijd beter om een bruikbare tool te hebben, vooral als het gaat om bestanden. En met deze handige tool in de toekomst, denk ik dat het beheren van bestanden nog makkelijker zal zijn op de iPhone.

Recentelijk hebben we verschillende publicaties gemaakt met betrekking tot snelkoppelingen. Als u nog geen grondig inzicht heeft in alles wat u te bieden heeft, raadpleeg dan onze volgende publicaties.

  • De beste iOS-applicaties met Siri-snelkoppeling
  • Het delen van snelkoppelingen in iOS 12 op iPhone en iPad
  • Hoe gebruik je Siri snelkoppelingen in iOS 12 op iPhone en iPad
  • De beste iOS 12 Siri-snelkoppelingen voor iPhone en iPad

Wat is uw mening over de toepassing van snelkoppelingen? Vindt u het gemakkelijk te gebruiken? Deel je gedachten erover. Probeer het uit