Hoe converteer je een nummerbestand naar Excel op de Mac, iPhone of iPad?

The Numbers is een nette, schone en praktische toepassing voor macOS en iOS. Aangezien het uitsluitend voor Apple-apparaten is, kunnen gebruikers die een Windowsmachine of een Android-telefoon hebben, het bestand niet openen. Als je ooit in een situatie komt waarin je iemand een e-mail moet sturen met specifieke spreadsheets die je in Numbers hebt gemaakt, maar de ontvanger heeft die niet, dan moet je het Numbers bestand converteren naar een Excel bestand op je Mac, iPhone of iPad.

Gelukkig heeft de Numbers applicatie een ingebouwde functie om dit te doen, en hoeven we geen hulp te krijgen van applicaties van derden. Het proces is vrij eenvoudig, dus volg de onderstaande stappen.

Hoe exporteer je nummerbestanden als .xls op Mac

Stap 1. Open de Numbers spreadsheet die u wilt converteren.

Stap 2. Klik op het menu “Bestand” bovenaan en beweeg de cursor naar “Exporteren naar”.

Stap 3. Klik nu op “Excel”.

>Fase 4. In het venster met de exportopties kunt u de instellingen aanpassen aan uw behoeften. Voor het geval dat u niet zeker weet welke versie van Excel uw ontvanger gebruikt, kunt u het formaat wijzigen naar XLS, in plaats van XLSX vanaf “Geavanceerde opties”.

>Stap 5. Klik op Vervolgens voert u de naam van het bestand in en kiest u de locatie waar u wilt opslaan. Klik ten slotte op Exporteren.

> Dat is het. Het Numbers bestand wordt geconverteerd naar Excel en opgeslagen op de door u opgegeven locatie. Laten we nu eens kijken hoe we hetzelfde kunnen doen op de iPhone of iPad.

Hoe converteer je nummerbestanden naar Excel-bestanden op iPhone of iPad

Stap 1. Open je Numbers spreadsheet op je iPhone of iPad.

Stap 2. Raak nu de drie punten in de rechterbovenhoek van het scherm aan en raak vervolgens de “Export” optie aan.

>Stap 3. Als de export klaar is, kunt u deze met iedereen delen via WhatsApp, e-mail, cloud drive, enz. U kunt het ook lokaal opslaan op uw iPhone. Volg het proces voor de optie die u selecteert.

>

Afwerking ? ¦

Ik bel je nog een keer op en kom terug met wat meer slimme tips en trucs om je ervaring bij het bedienen van je iPad, iPhone of Mac te verbeteren. Tot dan, veel plezier.

Misschien wil je het verkennen:

  • Apple iWork vs. Office voor iOS vs. Office.
  • Hoe gebruik je sleutelbewegingen op de iPad om je productiviteit te verhogen
  • Superhandige toetsenbordtips voor iPhone en iPad
  • Wondershare PDF element 6 voor Mac: Office geïnspireerde look heeft direct impact

Hoe vaak gebruikt u de applicatie Numbers? Zo niet, waarom niet? Deel je gedachten in de commentaren en blijf verbonden met