Hoe wijzig je de Apple ID op iPhone, iPad, Mac of Windows PC?

Om een of andere reden lijkt de tijd voor je oude Apple ID te zijn afgelopen. En hij heeft besloten om de Apple ID op de iPhone of iPad te veranderen om zijn lange relatie met het Apple ecosysteem in een nieuw perspectief te plaatsen.

Maar voordat je je op de verandering voorbereidt, moet je weten wat de gevolgen zijn. Aangezien niet alle gegevens naar de nieuwe Apple ID kunnen reizen, moet u volledig voorbereid zijn om met de nadelen om te gaan. Met mijn praktische “Be there, done that” ervaring kan ik u helpen de lijn te overschrijden zonder uw essentiële gegevens in gevaar te brengen.

Wat gebeurt er als u uw Apple ID wijzigt?

 • Het veranderen van de Apple ID is anders dan het veranderen. Terwijl de eerste het proces van het springen naar een nieuwe Apple ID inhoudt zonder de bestaande te verwijderen, vereist de tweede dat je de huidige Apple ID verwijdert en vervolgens een nieuwe aanneemt.
 • Als u bereid bent uw Apple ID te wijzigen zonder uw gegevens in gevaar te brengen, raadpleeg dan deze volledige handleiding.
 • Terug naar verandering, het is geen ideale zet, tenzij je niet veel te verliezen hebt. Apple stelt je in staat om een kopie van belangrijke gegevens zoals Contacten, Sleutelhanger, Herinneringen, Acties, Nieuws, Safari op je iPhone op te slaan.
 • Daarnaast gaan de geïnstalleerde applicaties, fotos en videos ook verder op uw iOS-apparaat. En als je je aanmeldt met je nieuwe Apple ID, kun je ervoor kiezen om de gegevens op je iPhone samen te voegen met de iCloud-account die aan de nieuwe ID is gekoppeld.
 • Hoe zit het met je aangeschafte programmas, het Apple Music-abonnement en het iCloud-opslagplan? Nou, je zult een manier moeten vinden om zonder hen te leven. Hoewel uw betaalde applicaties op uw iOS-apparaat blijven staan, zult u ze niet kunnen upgraden. Maar als u het niet erg vindt om ze te verliezen, dan is deze gids voor u.

Ik hoop dat de wolken eindelijk plaats hebben gemaakt voor een heldere hemel. Dus, moeten we doorgaan met het proces? Laten we duiken!

Eerst moet u zich afmelden voor alle diensten met uw huidige Apple ID. Je moet je bijvoorbeeld afmelden bij FaceTime, Zoek mijn iPhone, iCloud, App Store, Books Store, iTunes, Berichten, Apple.com, Apple Store, Apple online store, enz. En zorg ervoor dat u dit doet op al uw apparaten, zoals iPad, Mac, Apple TV, enz.

Wijzigen van de Apple ID op iPhone, iPad, Mac of Windows PC

Snelle links:

 • Wijzig Apple ID op iPhone en iPad
 • Log in met een andere Apple ID op iPhone en iPad
 • Wijzig Apple ID op Mac
 • Wijzig Apple ID op Windows PC

Uitloggen en wijzigen van uw Apple ID op iPhone en iPad

Stap 1. Start de applicatie Setup op uw iOS-apparaat † Tik nu op de Apple ID banner.

>Stap 2. Scroll dan naar beneden en tik op Sessie † Voer uw Apple ID wachtwoord in het pop-up venster in en druk op Afsluiten.

>Stap 3. Op het volgende scherm heeft u de mogelijkheid om een kopie op te slaan van enkele belangrijke gegevens zoals Contacten, Sleutelhanger en meer. Activeer de schakelaar naast elk item dat u wilt opslaan.

Lees voordat u verder gaat:

 • Uw iCloud-fotos worden samen met documenten en gegevens die op de iCloud Drive zijn opgeslagen, van dit iOS-apparaat verwijderd.
 • Gezondheidsgegevens blijven beschikbaar op dit apparaat.
 • iOS zal ook de Apple Pay card informatie van dit apparaat verwijderen.

Speel nu Sluiting sessie in de rechterbovenhoek. Er verschijnt een pop-upvenster op het scherm met de tekst: Weet je het zeker? Het kan een minuut duren om de iCloud gegevens van deze iPhone te verwijderen. Tik op Afmelden .

Nu>

Aanmelden met een andere Apple ID op iPhone en iPad

Stap 1. Open de applicatie Instellingen op uw iOS-apparaat † Raak de Apple ID-banner aan.

>Stap 2. Voer nu uw nieuwe Apple ID in en klik op Volgende in de rechterbovenhoek † Voer uw wachtwoord in en klik op Volgende in de rechterbovenhoek.

>Stap 3. Wacht tot uw apparaat is aangemeld bij iCloud. Je zou een pop-up venster moeten zien dat zegt: “Uw provider kan u kosten in rekening brengen voor SMS-berichten die worden gebruikt om iCloud te activeren. Tik op OK.

>Opmerking: Als je nog geen nieuwe ID hebt aangemaakt. Hit Heb je geen Apple ID of vergeet je die? Tik vervolgens op Maak een Apple ID aan in het pop-up venster. Volg dan de instructies op het scherm.

>Fase 4. Voer de wachtwoordcode van uw iPhone iPad in† U kunt er dan voor kiezen om de gegevens op uw iPhone samen te voegen met het iCloud-account dat aan de nieuwe ID is gekoppeld. Uiteraard is dit facultatief.

>

Hoe gebruik je een andere Apple ID op Mac of Windows PC

Het wijzigen van de Apple ID op de Mac of Windows PC is net zo eenvoudig.

Op je Mac

Stap 1. Klik op het Apple logo en open Systeemvoorkeuren.

>Stap 2. Klik op iCloud.

>Stap 3. Klik op Uitloggen.

>Fase 4. Selecteer de gegevens die u op uw Mac wilt bewaren.

>Stap 5. Voer uw Apple ID wachtwoord in en druk op Ga verder.

Start>

In uw vensters

Start de toepassing iClouddruk op Sessie sluiten .

Voer>

Afwerking ? ¦

Zolang hij weet waar hij aan begint, lijkt alles eenvoudig te zijn. Daarom is het altijd beter om beide kanten van een verhaal te kennen. Voor zover ik kan zien, laat Apple je snel (voor een groot deel) veranderen.

U kunt ook verwijzen:

 • Hoe verwijderde iCloud bestanden te herstellen op iPhone, iPad, Mac of Windows
 • iPhone is uitgeschakeld: Hoe je je iPhone te herstellen zonder iTunes back-up
 • Herstellen van verwijderde chatberichten van WhatsApp op iPhone
 • De beste iPhone-opslagreinigers voor Mac en Windows

Heeft u opmerkingen of vragen? Laat ons dat weten. Om er zeker van te zijn dat je nooit onze nieuwste gidsen mist,