Hoe de back-uplocatie van iTunes in Windows te wijzigen en schijfruimte vrij te maken

Een van de problemen met het maken van back-ups van iTunes is de opslagruimte. Het is een groot probleem als u een Windows machine draait met veel softwaregegevens op de C: schijf. Dit komt omdat iTunes standaard alle gegevens van de back-up op de C: schijf zet, en er is geen manier om deze locatie te verplaatsen vanuit iTunes-voorkeuren. (U kunt alleen de mediamap verplaatsen.)

Dus wat doe je als je in een oplossing zit waar je iTunes-back-ups veel ruimte innemen en je ze absoluut uit de C: drive moet halen? Dit is wat je doet:

Voordat u begint, moet u deze handleiding lezen over iTunes-back-ups en wat we proberen te doen.

  1. iTunes-back-ups worden opgeslagen in C: Gebruikers; AppData; Apple Computer; MobileSync; Back-up waar je Windows gebruikersnaam is. Dit is de standaardlocatie en die kunnen we niet wijzigen. iTunes is zo ingesteld dat alle back-upgegevens in deze map staan.
  2. Wat we gaan doen is dit: maak een nieuwe back-upmap aan op schijf D: Waar je maar wilt. En koppel vervolgens de oorspronkelijke back-upmap (op schijf C:) aan de nieuwe back-upmap die op een andere schijf is gemaakt. Zodra we ze koppelen, worden de bestanden elke keer als iTunes een back-up probeert op te slaan in de back-upmap, opgeslagen op de nieuwe back-upschijf. Dit houdt je C: rijden vrij.

De back-uplocatie van iTunes in Windows wijzigen

Stap 1. Eerst moet u een nieuwe back-up map aanmaken. In deze test maken we een nieuwe iTunes-back-upfolder aan op schijf D.

>Stap 2. Vervolgens moet u de huidige iTunes-back-updirectory vinden en deze hernoemen. Druk gewoon op de startknop. Plak het volgende in het snelkoppelingsvak.

“% APPDATA%. Apple Computer. MobileSync”

U wordt nu naar de door iTunes gebruikte back-upmap gebracht.

In die map ziet u een map genaamd Backup. Je moet het de naam Old iTunes Backup (of wat je maar wilt) geven.

>Opmerking: Zorg ervoor dat u de juiste maplocatie voor de nieuwe back-upmap opschrijft. Als je het hebt gemaakt op schijf E:, moet je E: Backup typen in plaats van D: Back-up. Ook kan op sommige computers de Apple Computer map een iets andere locatie hebben. Controleer gewoon de locatiebalk om erachter te komen en de nodige wijzigingen aan te brengen.

Stap 3. Nu moet je een commando prompt openen . Houd de SHIFT-toets ingedrukt en klik met de rechtermuisknop in het browservenster van de huidige map ( MobileSync ).

Fase 4. Dan moet u ” Open hier het commandovenster ” selecteren.

Stap 5. Maak dan een symbolische link. Voer bij de opdrachtprompt het onderstaande commando in.

Mink J “% APPDATA% Apple Computer” “MobileSync” “D. iTunes Backup”

Opmerking: Het mklink-commando J maakt een symbolische link naar de nieuwe map van de oude. Het is alsof je een D-snelkoppeling maakt: Back-up van de MobileSync-map, originele back-up. U kunt het effect testen door te dubbelklikken op de Backup-map in MobileSync. Het brengt u naar de nieuwe back-up map.

Stap 6. Het venster met de opdrachtprompt maakt een link en er verschijnt een nieuwe mapsnelkoppeling met de naam “Back-up” op de oorspronkelijke locatie.

Stap 7. Vervolgens moet u de oude iTunes-back-upbestanden die zich in de MobileSync-map bevinden, verwijderen.

Stap 8. Sluit ten slotte uw iPhone aan op uw PC en maak zoals gewoonlijk een back-up met iTunes.

De nieuwe back-ups worden gemaakt in de map D: of waar je de nieuwe back-up map hebt gemaakt.

Dat is klaar! Controleer de schijfruimte die je net hebt vrijgemaakt.

Vind je dit artikel leuk? Laat ons uw waardevolle opmerkingen weten in de commentaren hieronder, op