Het wissen van de iMessage-berichtencache op de iPhone en iPad en het terugwinnen van veel vrije ruimte

We krijgen veel vragen over de enorme “Overige” gegevens die op uw iPhone of iPad zijn opgeslagen. Gebruikers willen weten wat deze “Overige” gegevens zijn en waarom ze zoveel ruimte in beslag nemen. En, natuurlijk, hoe je er van af te komen.

Als je het bericht veel bent en je vertrouwt op smsjes en iMessage voor veel van je communicatie, is de kans groot dat een deel van de “Overige” gegevens uit de cache van het bericht bestaat. Het is verbazingwekkend hoeveel MB (en soms zelfs GB) er gebruikt wordt door de fotos, videos en andere media die je via iMessage verstuurt.

Helaas worden al deze zaken bij het maken van een backup, via iTunes, iCloud, etc. ook opgeslagen. Dit betekent dat een herstel van de back-up niet echt duidelijk de boodschap cache op uw iPhone iPad.

Gelukkig komt daar het populaire back-up bewerkingsprogramma, iBackupbot, in beeld. Hiermee kunt u uw iPhone-back-up bewerken om selectief al uw berichtcache te wissen en veel vrije ruimte terug te winnen.

Hoe maak je je iMessage-cache leeg om veel vrije ruimte op je iPhone en iPad op te eisen

Je zult het nodig hebben:

  • iBackupbot ( Download )
  • Uw iPhone iPad
  • PC Mac met de nieuwste versie van iTunes

Volg deze stappen:

Stap 1. Maak een back-up van uw iPhone of iPad via iTunes. (Sluit uw iDevice aan op uw Mac-pc, onder de apparaten in iTunes, klik met de rechtermuisknop op uw apparaat en klik nu op Backup; u kunt ook de optie Backup in het tabblad Overzicht gebruiken)

.

Stap 2. Open iBackupbot.

Stap 1. Navigeer vanaf het zijpaneel naar System Files † Media Domain † Bibliotheek † SMS † Bijlagen

Stap 3. Alle mappen in de bijlagen zijn uw berichtcache met alle fotos, videos en media die u hebt verzonden en ontvangen. Maak ze leeg. Verwijder op zijn best alle mappen.

Fase 4. Klik op “Restore” om uw iPhone te laten herstellen naar deze back-up.

Het is duidelijk dat het hier niet ophoudt. Als u al een iCloud-back-up hebt, moet u die mogelijk ook verwijderen. Ga naar iCloud configuratie † Opslag en back-up en verwijder eventuele bestaande back-ups. U kunt een nieuwe back-up maken.

Dat is het! Deel uw opmerkingen met ons in het commentaar hieronder. Download ook onze applicatie en houd contact met ons via Facebook, Twitter en Telegram, zodat u nooit meer onze nieuwste artikelen mist.