De iCloud-muziekbibliotheek op iPhone, iPad of Mac uitschakelen

Als je al je muziek geoptimaliseerd wilt houden op je apparaten zoals iPhone, iPad, Mac, is “iCloud Music Library” de manier om te gaan. Maar wat als je veel nummers hebt verzameld die niet iTunes of Apple Music zijn en je wilt ze apart houden? Nou, je kunt ervoor kiezen om iCloud Music Library uit te schakelen om te voorkomen dat je lokale muziek over de hele linie wordt gesynchroniseerd.

Houd er rekening mee dat je geen probleem hebt met het gebruik van Apple Music zonder de iCloud Music Library op zowel je iPhone als je Mac. Maar er zijn een aantal duidelijke nadelen, zoals het feit dat je geen toegang hebt tot cloudgebaseerde kopieën van de iTunes-bibliotheek op een Mac. Ook kunt u de tracks die van uw computer zijn geladen niet naar uw andere apparaten streamen. U krijgt echter wel toegang tot het gekochte iTunes-materiaal en kunt het streamen.

Gesponsorde links

Kleverige noot:

  • Hoewel iCloud Music Library vrij goed werkt, kun je je tracks perfect geordend en gesynchroniseerd houden. In sommige gevallen kunt u echter hoogwaardige audiobestanden vervangen door kopieën van lagere kwaliteit uit de iTunes Store. Daarnaast zijn mismatchte albumafbeeldingen en onjuiste metagegevens enkele van de fouten die af en toe voorkomen.
  • In het algemeen bent u niet helemaal aan de ontvangende kant, als u deze dienst niet gebruikt. Nog één ding: het proces van het in- en uitschakelen van de iCloud Music Library is hetzelfde als voorheen in iOS 12 en Mojave macOS.

Uitschakelen of inschakelen van iCloud Muziekbibliotheek op iPhone en iPad

Zorg ervoor dat je bent ingelogd op je iCloud account met dezelfde Apple ID, die je gebruikt voor Apple Music.

Stap 1. Start het programma Instellingen op uw iOS-apparaat † Afspelen Muziek.

Gesponsorde>

Stap 2. Scroll naar beneden en controleer de iCloud Music Library.

>Fase 4. U kunt nu de iCloud Muziekbibliotheek inschakelen of uitschakelen.

Gesponsorde>

Indien geactiveerd, wordt u gevraagd om de muziek die momenteel beschikbaar is op uw iPhone te matchen of te vervangen; indien gedeactiveerd, wordt u gewaarschuwd dat nummers die zijn gedownload van Apple Music kunnen verdwijnen.

De controle over iCloud Music Library overnemen is op de Mac net zo eenvoudig.

Hoe zet je iCloud Muziek Bibliotheek aan/uit op Mac

Stap 1. Start iTunes op de Mac.

Stap 2. Klik op de iTunes-knop in de menubalk boven † Klik nu op Voorkeuren.

Gesponsorde links

>Stap 3. Klik op het tabblad Algemeen.

>Fase 4. Hier kunt u het vakje iCloud Music Library aan- of uitvinken.

Gesponsorde links

>

Afwerking ? ¦

Persoonlijk heb ik altijd graag gebruik gemaakt van deze muzieksynchronisatiefunctie, omdat het erg handig is voor het beheer van tracks. Maar, nogmaals, het komt allemaal neer op uw specifieke behoeften en smaken. Met de opt-out optie in de toekomst heeft u daar volledige controle over. En dat is echt goed vanuit het perspectief van de gebruiker.

Gesponsorde links

Kijk ook even naar onderstaande publicaties:

  • De beste alternatieven van Apple Music
  • De beste muziekapplicaties voor iPhone en iPad
  • Gebruik van iTunes Match met Apple Music op Mac
  • Apple Music 503 iCloud verbindingsfout: hoe los je het op

Wat zou je, als je de kans kreeg, toevoegen aan de iCloud Music Library? Leg uw opmerkingen vast en blijf met ons in contact via