Instellen en gebruiken van de iPhone Emergency SOS-functie

Apple heeft eindelijk de SOS-noodhulpfunctie geleverd aan alle iPhonegebruikers die iOS 11 op hun apparaat gebruiken. Voorafgaand aan iOS 11 bood Apple deze functie slechts in beperkte mate aan.

Apple versterkt deze functie in zijn ecosysteem van apparaten al geruime tijd door middel van diverse patenten. Dit aanbod is een andere veiligheidsfunctie die Apple heeft geïntroduceerd naast het niet storen tijdens het rijden. In dit korte artikel laten we zien hoe je de nieuwe SOS-noodhulpfunctie op je iPhone kunt instellen en gebruiken.

Stap 1 Touch Setup ; Emergency SOS

Stap>

Deze instelling zorgt ervoor dat uw iPhone automatisch de hulpdiensten belt wanneer u vijf keer achter elkaar op de stand-by knop klikt.

Voor mensen die de iPhone 8 of iPhone X-modellen gebruiken, is de snelkoppeling voor automatische noodoproepen iets anders. In plaats van op de zijknop 5Xs te tikken, drukt u op de knop om het volume omhoog of omlaag te draaien en tegelijkertijd op de zijknop.

Als deze actie u bekend is, is het dezelfde tik die op de iPhone 7-modellen wordt gebruikt om een geforceerde herstart uit te voeren, ja, het is ingewikkeld!

Stap>

Om te voorkomen dat u per ongeluk de hulpdiensten belt, kunt u ook de functie Countdown Sound inschakelen. Deze functie zorgt ervoor dat je iPhone een waarschuwingsgeluid laat horen terwijl je aftelt tot 911.

iOS 12 identificeert 911 oproeplocaties

Als u uw iOS niet hebt geüpdatet naar iOS 12 of hoger, kunt u overwegen dit te doen.

Met iOS 12 en hoger hoeft u niet langer uw exacte locatie te weten wanneer u 911 in de VS belt. Alleen tijdens noodoproepen stuurt iOS 12 uw exacte locatiegegevens naar de hulpverleners. Dit is een poging om de reactietijd te verkorten en sneller de aandacht te krijgen.

Apple maakt gebruik van een technologie genaamd HELO (hybride noodgeval). Het is een combinatie van celtorens en gegevensbronnen in het apparaat zoals GPS en WiFi toegangspunten die helpen bij het identificeren van de locatie van de 911 beller.

Controleer uw noodcontacten

Tijdens het verkennen van deze nieuwe SOS-noodhulpfunctie instelling op uw iPhone, raden wij u aan om de noodcontacten die u hebt ingesteld in de gezondheidstoepassing te controleren en ervoor te zorgen dat ze up to date zijn.

Om uw noodcontacten te controleren, tikt u op ” Stel noodcontacten in gezondheid in “. Deze functie werkt uw contactgegevens bij die aan uw medische ID zijn gekoppeld.

>Als u geen medische identificatie op uw iPhone hebt ingesteld, raden wij u aan ons gedetailleerde artikel hier te raadplegen.

Het andere belangrijke element om te beoordelen is voor gebruikers die hun Apple Watch gebruiken in combinatie met hun Apple iPhone. Aangezien het horloge ook een SOS-nooddienst heeft, moet u uw instellingen controleren en ervoor zorgen dat deze zijn afgestemd op de instellingen van uw iPhone.

Samenvatting

We hopen dat u de tijd neemt om de SOS-noodhulpfunctie op uw iPhone te verkennen. En om het op te zetten voor die situaties waar je het het meest nodig hebt.

We raden u ook aan om de tijd te nemen om de medische identificatie functies in de gezondheidstoepassing in te stellen, aangezien deze zeer nuttig zijn voor de mensen die u de diensten van de EMS leveren.