Hoe de standaard webbrowser in Mac OS X Yosemite te wijzigen

Mac OS X is een van s werelds meest geavanceerde besturingssystemen, bekend om zijn gebruiksgemak en rommelvrije configuratie. In eerdere versies van OS X was er wat irritatie ten opzichte van de standaard browserinstellingen. In eerdere versies van Mac OS X was Safari vanaf het begin als standaardbrowser ingesteld. Om deze instelling te wijzigen en een andere browser de standaardinstelling te maken, moet u Safari starten en daar instellen. Browsers van derden zoals Google Chrome en Mozilla Firefox bevatten “standaard browserinstellingen” met hun browsers. Uiteindelijk zul je een browser moeten openen om deze instellingen te wijzigen.

Gelukkig verandert de nieuwste versie van OS X, Yosemite, dit. Yosemite wordt geleverd met de standaard browseroptie als configuratie op het niveau van het besturingssysteem. Op Yosemite vindt u de standaard systeembrowserinstellingen in het paneel Systeemvoorkeuren, niet in de Safari-browser.

>

De standaard webbrowser in Mac OS X Yosemite wijzigen

Stap 1. Start Systeemvoorkeuren .

>Stap 2. Klik op het Algemeen pictogram .

>Stap 3. Navigeer in het venster Algemene instellingen naar het uitklapmenu van de standaard webbrowser .

>Fase 4. Selecteer in het standaardwebbrowsermenu gewoon een andere browser om van de standaard Safari-browser te wisselen.

>Stap 5. Zodra u de gewenste browser uit de geïnstalleerde opties selecteert, wordt deze onmiddellijk als standaard ingesteld.