Hoe de twee-factor authenticatie op te zetten op Instagram op de iPhone

Ter bescherming tegen beveiligingsinbreuken stellen een aantal toonaangevende applicaties gebruikers nu in staat om hun account te beschermen met de extra beschermingslaag. Nu is het tijd voor Instagram om de trend te volgen. U kunt nu ook in Instagram op uw iPhone een tweefactorige authenticatie instellen.

Als u eenmaal de twee-factor-authenticatie hebt ingeschakeld in de populaire sociale-netwerktoepassing, moet u een beveiligingscode invoeren die naar uw bijbehorende telefoonnummer wordt gestuurd wanneer u zich aanmeldt bij uw account. U kunt ook een back-up maken en nieuwe veiligheidscodes genereren om te gebruiken in de situatie waarin u de veiligheidscode niet via sms op uw telefoon kunt ontvangen – ik zal u laten zien hoe het werkt!

>

Hoe de twee-factor-authenticatie in te schakelen op Instagram op iPhone

Stap 1. Zorg ervoor dat u Instagram bijwerkt naar de nieuwste versie. Voer het dan uit op uw iOS-apparaat.

Stap 2. Raak nu de profielknop aan in de rechterbenedenhoek van het scherm † U moet dan de instelknop aanraken die zich in de rechterbovenhoek bevindt.

>Stap 3. Raak vervolgens Twee-factor-authenticatie aan die u kunt vinden in de sectie Account.

>Fase 4. Activeer nu de schakelaar naast Verzoek beveiligingscode † Raak Nummer toevoegen in het pop-up venster.

>Stap 5. Voer uw mobiele nummer in en tik op .

>Stap 6. Voer de bevestigingscode in die naar uw telefoonnummer is gestuurd en die aan uw Instagram-account is gekoppeld. Tik vervolgens op Klaar in de rechterbovenhoek.

>Stap 7. U wordt dan gevraagd een screenshot te maken van uw back-upcode die u zou gebruiken als u geen tekstbeveiligingscode kunt ontvangen † Raak OK aan in het pop-up venster om de applicatie in staat te stellen een screenshot te maken en deze op te slaan in uw Camerarol.

  • U>Krijg je nieuwe codes .
  • U kunt ook codes naar het klembord kopiΓ«ren als u ze naar uw vriend wilt sturen. Om dit te doen, tikt u op Kopieer de codes.
  • Er is ook een optie om de screenshot van de codes eenvoudig vast te leggen. Om dit te doen, tik je op Take Screenshot.

>Uitschakelen van Two-Factor Authenticatie op Instagram op iPhone

Stap 1. Open Instagram † profielknop in de rechter benedenhoek † configuratieknop in de rechter bovenhoek.

>Stap 2. Raak Twee-factor-authenticatie aan.

>Stap 3. Schakel nu de schakelaar naast Vereist beveiligingscode † Klik op Schakel uit in het pop-up venster om te bevestigen.

>

Wrap

Om er zeker van te zijn dat uw account de vereiste bescherming heeft, dient u ervoor te zorgen dat u de twee-factor-authenticatie ingeschakeld houdt. Het is altijd beter om aan de veilige kant van de stroom te staan, toch?

Aangezien we het hebben over de beveiliging van onze accounts, zou ik u aanraden om deze berichten te lezen, zoals hoe u een twee-staps verificatie voor Google-account , WhatsApp , Twitter en Nest op te zetten. Volg deze handleiding om authenticatie met twee factoren voor Apple ID mogelijk te maken.

Om gemakkelijk toegang te krijgen tot al onze topverhalen, downloadt u de iGeeksBlog applicatie en blijft u met ons verbonden via