Hoe deelt u uw Mac-scherm met vrienden op MacOS Sierra?

Met Continuity en Handoff heeft Apple de samenhang van al zijn apparaten, van Macs tot iPhone, nog dichterbij gebracht. MacOS introduceerde de Universal Clipboard-functie waarmee je eenvoudig kunt knippen en plakken tussen je Mac en je iPhone of iPad. In wezen gaat het erom content naar iCloud te verplaatsen, zodat meerdere apparaten er gemakkelijk bij kunnen.

De enige waarschuwing is dat alle apparaten Sierra of iOS 10 moeten draaien en moeten inloggen met dezelfde Apple ID.

Een functie die is ontstaan als gevolg van dit nieuwe systeem is de mogelijkheid om je scherm te delen met vrienden. De mogelijkheid om je Mac-scherm te delen met anderen kan in veel omstandigheden voordelig zijn. Als u bijvoorbeeld iemand wilt begeleiden bij uw projectinstellingen, uw PowerPoint-dias of uw Mac-instellingen, kan dit nuttig zijn.

Hoewel er nogal wat toepassingen van derden zijn, zoals Screenleap, die je kunt gebruiken, kun je ze ook gemakkelijk delen op Sierra macOS met behulp van een applicatie van derden.

Hier is hoe u uw Mac-scherm op Sierra MacOS kunt delen:

Start>

Klik vervolgens op een reeds gestarte draad, of start een nieuwe draad met de persoon met wie u uw scherm wilt delen.

Klik daarna op ™ in de rechterbovenhoek van de applicatie.

Hier ziet u een reeks knoppen, druk op de knop om het scherm te delen.

En dat is het! Nu, als je vriend eenmaal akkoord gaat, kun je elkaars scherm delen en informatie met elkaar delen. De functie werkt voor alle gebruikers met een Apple ID en ondersteunt de nieuwste Mac-updates.

Het delen van het scherm zal ook beschikbaar zijn samen met MacOS Sierra deze herfst, echter, je kunt het nu proberen met het Beta programma.

Kijk eens naar enkele andere macOS-functies die beschikbaar zijn in Sierra macOS.