Hoe kan ik Dubbelklik om te installeren voor iPhone- of iPad-applicaties uitschakelen?

>

Zoek de dubbelklik om te installeren op de zijknop van je iPhone of de bovenste knop van je iPad om verwarrende, ongemakkelijke of moeilijke applicaties te kopen? Wil je een andere optie die geen twee handen nodig heeft om te voltooien? Het goede nieuws is dat er een aantal opties zijn voor mensen die dit gedrag gewoon niet leuk vinden of niet willen. In plaats van op een knop te dubbelklikken, kunt u uw Apple ID wachtwoord invoeren.

Veel van onze lezers zijn geïrriteerd of verward door de geanimeerde boodschap dat ze moeten “dubbelklikken om te installeren” wanneer ze proberen om applicaties uit de App Store te krijgen. Helaas is de boodschap van Apple niet erg duidelijk dat we echt op onze knoppen aan de zijkant of bovenkant moeten drukken om een applicatie te installeren die in de App Store is gekocht. Sommige mensen gaan ervan uit dat ze moeten dubbelklikken op de knop die op hun scherm verschijnt in plaats van op de fysieke knop te drukken!

Dit is een eenvoudige fout om te maken.

Waarom vraagt Apple me toch om te dubbelklikken om programmas te installeren?

Met de introductie van Face ID als wachtwoord wil Apple ervoor zorgen dat de aankopen van de applicatie (of eventuele aankopen, zoals die van de Wallet-applicatie) worden gecontroleerd. Het lijkt erop dat het te gemakkelijk was om onbedoeld aankopen te doen met Face ID: je hoefde alleen maar een navigatiefout te maken en dan direct naar je apparaat te kijken.

En daarom heeft Apple deze tweede stap toegevoegd om te controleren of u echt een aankoop wilt doen (zelfs een gratis).

Maar de uitvoering van deze verificatiemaatregel door Apple is gewoonweg slecht.

Wanneer u besluit een applicatie te downloaden (of een aankoop te doen zoals bij de Apple Wallet applicatie), verschijnt er een geanimeerde boodschap op het scherm waarin u wordt gevraagd te dubbelklikken om te installeren (betalen of upgraden).

En voor veel mensen is het niet duidelijk wat ze vervolgens moeten doen, omdat de animatie van de zijkant of bovenkant van het scherm van hun apparaat stuitert. Moet je de knop op het scherm aanraken? Moet je op de fysieke knop drukken?

Wat super nuttig zou zijn is als het bericht eenvoudigweg zegt ” Dubbelklik op de knop aan de zijkant om te installeren ” of voor iPads, ” Dubbelklik op de knop aan de bovenkant om te installeren”. “En zomaar, geen verwarring meer!

Maar we zijn er niet.

Hoe kom je van het dubbelklikbericht af om te installeren?

Nou, ten eerste, we kunnen de noodzaak om uw aankopen te verifiëren niet uitsluiten.

Omdat het heel gemakkelijk is om per ongeluk aankopen te doen met Face ID, moeten we Apple nog steeds vertellen dat “ja, we gaan akkoord met deze aankoop en we begrijpen dat we een aankoop doen”.

In plaats van op de knop aan de zijkant of bovenkant te klikken (of op het scherm te tikken zonder resultaat) kunnen we vervolgens ons Apple ID wachtwoord invoeren om aankopen te bevestigen.

Wijzig de verificatie-instellingen van uw toepassing op twee manieren:

1. Wijzig de toegankelijkheidsinstellingen voor uw boven- of zijknop

 • Ga naar Instellingen ; Toegankelijkheid
 • Scroll naar beneden naar de zijknop of de bovenste knop
 • Activeer het gebruik van het wachtwoord voor betalingen
 • Bevestig met het wachtwoord van uw apparaat of met uw Apple ID en wachtwoord, indien gewenst
 • .

2. Wijzig uw Face ID instellingen

 • Ga naar Instellingen ; Gezichts-ID en toegangscode
 • Schakel iTunes en App Store
 • uit.

 • Voor Apple Pay en de portemonnee-applicatie, schakel uit Apple Pay
 • Als andere toepassingen deze functie gebruiken, raak dan Andere toepassingen aan en activeer of deactiveer ze (naar wens)
 • .

 • Bevestig met het wachtwoord van uw apparaat of met uw Apple ID en wachtwoord, indien gewenst
 • .

 • Als je dit gedaan hebt, blijf je op Settings ; Face ID en toegangscode, scroll naar beneden en activeer je de Attention functies.

Hoe gebruik je Face ID om automatisch in te loggen op je 3rd party applicaties

Schakel Face ID gebruiken in voor de functies die je wilt, zoals iPhone Unlock, iTunes en App Store, Apple Pay, AutoFill wachtwoord en raak andere programmas aan om extra functionaliteit toe te voegen.

Face ID werkt alleen met applicaties die deze functie ondersteunen.

Wanneer u een applicatie voor de eerste keer opent of na een upgrade, zoek dan naar een bericht met de vraag of u ondersteuning voor Face ID wilt toevoegen.