Het vinden van het IP-adres van de router in macOS: een eerste stap naar het oplossen van netwerkproblemen

Internettechnologieën zijn geëvolueerd van dial-up naar fiber, maar er is één ding dat zich blijft ontwikkelen: routers. Hoe snel je ook een internetverbinding hebt, als de dingen niet werken, het eerste wat we allemaal controleren is de configuratie van de router. Als u ervaring heeft, weet u misschien al dat de routerconfiguratie via een IP-adres in de browser wordt benaderd. Maar als je onlangs een netwerkprobleem hebt ondervonden, moet je misschien eerst het IP-adres van de router op je Mac vinden.

Nou, het is niet zoals het vinden van verloren schatten, dus maak je geen zorgen, we zullen je steunen. Volg een paar eenvoudige stappen die in deze publicatie worden genoemd om te vinden wat u zoekt. Het grootste deel van het proces blijft hetzelfde voor Wifi of ethernet.

Het IP-adres van de router vinden op een Mac

1 Zoek het IP-adres van de router op de Mac op de statusbalk

De onlangs uitgebrachte versie van macOS bevat een sneltoets om informatie te krijgen over het netwerk waarmee u verbonden bent, rechtstreeks vanuit de statusbalk.

Het enige wat je hoeft te doen is de (¥) optietoets ingedrukt houden en dan op het Wifi icoon in de statusbalk klikken. Het IP-adres van de router wordt naast de optie “Router” vermeld.

Als>

2 Zoek het IP-adres van de router op een Mac uit Systeemvoorkeuren

Stap 1. Klik op het Apple logo rechtsboven in het scherm en klik vervolgens op Systeemvoorkeuren.

>Stap 2. Klik onder Systeemvoorkeuren op Netwerk.

  • Als>”Router” aan de rechterkant van het venster.
  • Als u gebruik maakt van WiFi, klik dan op Wifi in de linker zijbalk optie en klik dan op “Geavanceerd” in de rechter benedenhoek van het venster.

>Fase 4. Het enige wat je nu nog moet doen is klikken op het TCP IP tabblad dat beschikbaar is op het scherm.

Het>”Router” weergegeven.

>

Ondertekening , ¦

Als waarschuwing, breng geen wijzigingen aan in de configuratie van uw router als u niet zeker weet wat u doet. Het is mogelijk dat u een inactieve internetverbinding krijgt en dat u technische hulp nodig hebt van uw serviceprovider. Bovendien moet u wellicht de gebruikersnaam en het wachtwoord van de console van uw router hebben om wijzigingen te kunnen aanbrengen.

Het IP van de router wordt over het algemeen gebruikt voor het doorsturen van poorten of om beperkingen toe te passen op het bestaande netwerk. Hoe dan ook, wat de reden ook is, volg de gids en je zult eindigen met wat je zocht.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in het verkennen:

  • De beste draadloze routers
  • Het internet werkt niet door een zelf toegewezen IP-adres op een Mac: hoe los je het probleem op
  • ?

  • Hoe het IP-adres op de Mac te pingen: drie methoden uitgelegd
  • Hoe los je een WiFi-IP-conflict op op de iPhone en Mac
  • ?

Ontbreekt er iets in deze publicatie? Laat het ons weten in het commentaar. Neem ook contact met ons op