Het bewerken van host-bestanden op de Mac

Het Hosts bestand vertaalt in principe domeinnamen of NetBIOS namen naar IP adressen. Het wordt gebruikt voor meerdere doeleinden, zoals het blokkeren van spyware en het controleren van de toegang tot websites, maar ook voor netwerkverkeer. Afhankelijk van je wensen kun je het Hosts bestand op je Mac bewerken om de volledige controle te behouden.

Voordat u verder gaat, zijn er een paar dingen die u moet overwegen. U moet bijvoorbeeld het IP-adres hebben van het apparaat waar u uw Mac naartoe wilt sturen, of de domeinnamen die u van uw computer weg wilt houden. Dankzij de Terminal applicatie is het werken aan het Hosts bestand een soepele ervaring.

Het bewerken van Host Files op de Mac

Stap 1. Start de Finder applicatie op je Mac en klik vervolgens op Applicaties in de zijbalk. Dubbelklik dan op Hulpprogrammas . Dubbelklik dan ook op Terminal .

OF zoek eenvoudigweg naar Terminal in Spotlight.

>Stap 2. Voer nu het commando in: sudo nano etchosts en klik dan op de return .

Stap 3. Voer vervolgens het beheerderswachtwoord in en druk op Enter .

>Fase 4. De nano tekstverwerker zal verschijnen. Om een nieuw apparaat of domein toe te voegen, beweegt u de cursor met de pijltjestoetsen en plaatst u deze na de tekst in het venster.

Terwijl>druk op Tab , ™ op uw toetsenbord en voer de domeinnaam in. (Zorg ervoor dat u alle mogelijke combinaties invoert, d.w.z. www.facebook.com en facebook.com)

  • Om uw computer uit de buurt van bepaalde plaatsen te houden, moet u “127.0.0.1” gebruiken.
  • 127.0.0.1 zal standaard op de lokale machine staan, zelfs als uw router u een ander IP-adres heeft toegewezen.

>Stap 5. Vervolgens moet u de controle en de toetsen OF ingedrukt houden om het bestand op te slaan. Druk op de toets om terug te keren .

Gebruik dan de controle en X om af te sluiten.

Het belangrijkste is dat u de DNS moet legen. Om dit te doen, voert u op de opdrachtregel sudo killall in -HUP mDNSResponder en drukt u vervolgens op Enter . Voer uw systeemwachtwoord in.

Zal>

Videotutorial voor het bewerken van het hosts-bestand op uw Mac

Dat is alles!

Aan u

Dus, nu weet je hoe je het beste gebruik kunt maken van het Hosts bestand om kwaadaardige spyware op afstand te houden. Heb je nog opmerkingen? Deel het met ons.

U wilt ook deze publicaties lezen:

  • Releasedatum, prijs, kenmerken en specificaties van de MacBook Air 2018
  • Hoe vind en verwijder je dubbele nummers in iTunes op Mac en Windows PC
  • Hoe kan ik kalendergebeurtenissen als een lijst op de Mac weergeven
  • ?

  • Hoe een CD te rippen met behulp van iTunes voor MP3-import op Mac en Windows PC

Vond u deze gids nuttig? Download onze applicatie en blijf met ons verbonden via