Hoe kan ik het automatisch afspelen van videos op Instagram op de iPhone uitschakelen?

Terwijl ik door de Instagram-feed scroll, is wat ik het meest haat de automatische videoweergave. Voorheen stond de toepassing toe dat het automatisch afspelen van videos volledig werd uitgeschakeld, maar nu heeft het helaas niet meer deze belangrijke functie. Om te voorkomen dat die ongewenste clips mijn ervaring verpesten, gebruik ik een slimme truc. Wil je weten wat dat is? Ik schakel gewoon “Gebruik minder gegevens” in om te voorkomen dat Instagram-videos op mijn iPhone worden voorgeladen.

Oké, het is geen perfecte oplossing, maar het kan een pauze bieden. Als u de applicatie eenmaal hebt geconfigureerd om minder gegevens te gebruiken, duurt het langer om de videos te laden. Om preciezer te zijn, de videos worden alleen afgespeeld wanneer u ze tijdens het surfen op het nieuws vindt. Hoewel het geen ideale oplossing is, zet het wel een beetje een demper op tapclips zonder enige beperking.

Hoe stop je het voorladen van Instagram-videos op de iPhone

Stap 1. Start Instagram op uw iOS-apparaat † Raak het tabblad Profiel aan in de rechterbenedenhoek.

Stap 2. Raak nu het hamburgerpictogram aan in de rechterbovenhoek en raak vervolgens Instellingen aan.

>Stap 3. Raak vervolgens Account † aan Mobiel datagebruik.

>Fase 4. Activeer ten slotte de schakelaar naast Gebruik minder gegevens.

>Einde

Ik wou dat Instagram me de mogelijkheid had gegeven om het automatisch afspelen van videos uit te schakelen! Wat vind je daarvan? Meng uw gedachten in de commentaren hieronder.

U wilt ook deze publicaties bekijken:

  • Tips om Instagram slimmer te gebruiken
  • Hoe stuur je fotos en videos die verdwijnen op Instagram
  • Hoe kan ik muziek toevoegen aan Instagram-verhalen op de iPhone
  • ?

  • Hoe je Instagram- en Snapchat-fotos en -videos kunt opslaan op de iPhone

Vind je dit verhaal leuk? Download onze applicatie en blijf met ons verbonden via