Hoe u een Apple ID op een Mac of Windows-pc kunt wijzigen of omwisselen

Er kan een moment komen waarop u uw Apple ID wilt wijzigen of aanpassen. Gebruikers die meerdere Apple IDs gebruiken, moeten hun Apple ID wijzigen om hun programma of abonnementsaankopen in verband met de account te controleren. Volg de onderstaande instructies om dit op uw Mac of pc te doen.

Wijzig uw Apple ID

Hoe u uw Apple ID wijzigt, hangt af van het feit of u een op Apple gebaseerd e-mailadres gebruikt, zoals @ mac.com, @ me.com of @ icloud.com, of een e-mailadres van een derde partij.

Gebruik een Apple e-mail

Als uw huidige Apple ID is gekoppeld aan een Apple e-mail, volg dan deze stappen.

 1. Ga naar appleid.apple.com en log in via een webbrowser op uw Mac of PC.
 2. Klik vervolgens op Bewerk in de Account sectie.
 3. Klik onder uw bestaande Apple ID op Wijzig Apple ID .

Op dit punt krijgt u een keuze uit de e-mails van Apple die u kunt gebruiken als uw nieuwe Apple ID. De enige e-mailadressen die u kunt gebruiken zijn de adressen die al een alias hebben bij uw account. Als uw @ icloud.com adres vorige maand is aangemaakt, kan het zijn dat u een aantal dagen moet wachten voordat u uw Apple ID kunt wijzigen. U kunt echter alleen uw Apple ID wijzigen in een e-mailadres @ icloud.com, @ me.com of @ mac.com.

Zodra een wijziging in uw Apple ID is aangebracht, ontvangt u een e-mail van Apple ter bevestiging van de melding.

Aanbevolen:

 • Update het Apple ID-telefoonnummer-bericht in de configuratietoepassing, probleemoplossing
 • Apple ID om veiligheidsredenen uitgeschakeld? Dit is wat je moet doen
 • Wat moet je doen als je iOS-apparaat je vraagt om in te loggen met de Apple ID van iemand anders
 • ?

E-mail van derden

Het is veel ingewikkelder om uw Apple ID te wijzigen wanneer u momenteel een e-mailadres van een derde partij gebruikt. Om dit te doen, moet je uitloggen van alle apparaten die gebruik maken van e-mail voordat je probeert een wijziging aan te brengen. Als u van plan bent uw Apple ID te wijzigen met behulp van een iPhone of iPad, kunt u ingelogd blijven op uw account op dat apparaat voordat u de wijziging doorvoert.

Wanneer u besluit een wijziging aan te brengen in uw Apple ID wanneer u een adres van een derde partij heeft, kunt u een ander e-mailadres van een derde partij gebruiken of een Apple-adres selecteren. Als u ervoor kiest om een e-mailadres te gebruiken @ mac.com, @ me.com of @ icloud.com, moet het al een login-alias of een alternatieve Apple-ID voor uw account zijn. U kunt deze informatie vinden door in te loggen op uw Apple ID-accountpagina vanuit een webbrowser.

 1. Tik na het inloggen op uw account op Bewerk naast Accounts.
 2. Scroll naar beneden totdat je het gedeelte Toegankelijk ziet en kijk of er een Apple e-mail is die je kunt gebruiken om je Apple ID te vervangen.

Als u een e-mail van een derde partij als uw Apple ID gebruikt, hebt u waarschijnlijk nog nooit een Apple e-mail als alias toegevoegd. Daarom kunt u op dit punt het beste een volledig nieuwe Apple e-mail toevoegen om als alias te gebruiken.

Wijzig uw Apple ID op uw iOS-apparaat

Na het uitloggen van uw externe Apple ID op al uw apparaten, behalve op het apparaat waarop u overschakelt naar:

 1. Ga naar Instellingen .
 2. Tik op Bewerk en verwijder vervolgens uw huidige Apple ID naast Accessible in.
 3. Selecteer Ga door en voeg de nieuwe Apple ID toe.
 4. Afspelen Volgende .

Maak de wijziging op uw computer

 1. Ga naar appleid.apple.com op via een webbrowser en log in .
 2. Klik op Bewerk in de Account sectie.
 3. Klik onder Apple ID op Wijzig Apple ID .
 4. Voer de Apple ID in die u wilt gebruiken.
 5. Klik .

Als uw @ icloud.com-adres vorige maand is aangemaakt, moet u mogelijk tot 30 dagen wachten voordat u uw Apple ID kunt wijzigen.

Zodra u uw Apple ID e-mail hebt gewijzigd, moet u bevestigen met behulp van de verificatiecode die u per e-mail van Apple ontvangt. Eenmaal voltooid, kunt u inloggen op uw andere machines met de nieuwe Apple ID.

Opmerking : Wanneer u overschakelt van het gebruik van een e-mail van een derde partij naar een e-mail van Apple voor uw Apple ID, zult u niet meer kunnen overschakelen naar een e-mail van een derde partij.

Wijzig>

Als u om welke reden dan ook twee of meer Apple IDs hebt, kunt u de ID die u gebruikt op een van uw apparaten wijzigen. Om dit te doen, hoeft u alleen maar uit te loggen van de ene account en een andere in te voeren.

In iOS

 1. Tik in het programma Instellingen op Uw naam .
 2. Scroll naar beneden en tik op Sessie sluiten .
 3. Voer uw Apple ID wachtwoord in en tik op .
 4. Activeer de gegevens waarvan u een kopie wilt bewaren op uw apparaat.
 5. Raak Sessie voor de tweede keer aan.
 6. Tik voor de derde keer op uitloggen om te bevestigen dat u zich uit iCloud wilt afmelden.
 7. Kies Log in om een andere Apple ID te gebruiken.

Wijzig de Apple ID op uw Mac

 1. Ga naar Systeemvoorkeuren en klik op iCloud .
 2. Kies Sessie sluiten .
 3. Als u een kopie van uw iCloud gegevens wilt bewaren, zorgt u ervoor dat de juiste selectievakjes selecteert. Klik dan op Sla een kopie op .
 4. Als u een kopie van uw Safari-wachtwoorden op uw Mac wilt bewaren, klikt u op Houd deze Mac .
 5. Selecteer Log in en log in met uw andere Apple ID en wachtwoord.

Wijzig>

 1. Opent iCloud voor Windows .
 2. Klik op Afmelden .
 3. Selecteer Log in en log in met uw andere Apple ID en wachtwoord.

In Windows kunt u een geselecteerde service deactiveren. Ga hiervoor naar iCloud voor Windows en selecteer of deselecteer die service. Om uw wijzigingen op te slaan, klikt u op Toepassen .

Waarom zou je je Apple ID veranderen?

Zoals u kunt zien, is het wijzigen van uw Apple ID geen eenvoudig proces, vooral niet als u momenteel een e-mailadres van een derde partij gebruikt. De belangrijkste reden om dit te doen is wanneer je ontdekt dat je Apple ID is gecompromitteerd. Apple biedt een uitgebreid ondersteunend document aan waarin staat wat je moet doen. Lees dit document bij twijfel .

De belangrijkste conclusie: omdat u uw Apple ID voor zoveel Apple producten en diensten gebruikt, moet u ervoor zorgen dat uw Apple ID zo veilig mogelijk is. U moet de enige persoon zijn die uw wachtwoord kent en kan inloggen met uw Apple ID. Als iemand die je niet kent of niet vertrouwt met zijn Apple ID kan inloggen, is zijn account niet veilig.

Daarnaast moet u ook kijken naar ons rapport over wat u moet doen als u geen toegang meer hebt tot e-mail die is gekoppeld aan uw Apple ID.

Gerelateerde artikelen:

 • iMessage>
 • Hoe>?
 • Hoe>
 • iCloud>
 • Apple>
 • Neem>
 • De>
 • FaceTime>