Hoe deel je GIF-animaties op een Mac met een GIF-toetsenbord?

Apple productexperts wegen altijd de ene software, toepassing of product af tegen de andere, en soms wordt de vergelijking gemaakt tussen door Apple vervaardigde producten.

In oktober van dit jaar heeft Apple het GIF-toetsenbord uitgebracht, een programma dat kan worden gedownload naar Mac- en iOS-apparaten. Hoewel de naam van de applicatie hetzelfde is, werkt deze niet op dezelfde manier op iOS- en Mac-apparaten. Op je iOS-apparaat werkt het GIF-toetsenbord als een toetsenbord van een derde partij, maar op de Mac heeft het niet zon implementatie.

GIF-animaties delen op een Mac met een GIF-toetsenbord

Terwijl het GIF-toetsenbord op de menubalk van OS X draait, is het niet hetzelfde verhaal in de iOS-versie. Mac- en iOS-gebruikers kunnen echter snel en efficiënt GIF-animaties delen met behulp van het GIF-toetsenbord.

Interessant is dat dit GIF-toetsenbord door Apple is geselecteerd als een van de beste Mac-programmas voor 2015; het is gratis voor de Mac App Store. Nu, als je het GIF-toetsenbord hebt gedownload, kun je beginnen met het verkennen van deze toepassing; en als je dat niet hebt gedaan, kun je de toepassing downloaden.

Dit programma wordt uitgevoerd in de OS X-menubalk in de rechterbovenhoek van het Mac-scherm. Klik op het pictogram in de menubalk van het GIF-toetsenbord en u ziet links naar recente, favoriete en opgeslagen GIF-animaties. U kunt ook een toolbar bekijken met de laatste feedback, trends en muziekgerichte GIFs.

Het GIF-toetsenbord heeft een speciale functie waarmee u snel naar een bepaalde animatie kunt zoeken. Bijvoorbeeld, als u een animatie wilt vinden om “zich geweldig te voelen”, typ dan hetzelfde in het zoekvak en u krijgt alle mooie GIF-animaties.

Maar het vinden van je favoriete GIF-animatie is niet genoeg; je moet het delen. En om het te delen via de berichtentoepassing, sleept u het gewoon in de toepassing, en uw vriend zal verrast zijn door deze nieuwe GIF-animatie.

Of klik op een GIF en deze wordt naar het klembord gekopieerd; als derde optie kunt u op de ophangpunten in de rechter benedenhoek van een animatie klikken. U ziet een uitklapmenu met opties als Copy GIF, Add to Favorites, enz.

U kunt ook uw favoriete GIFs opslaan en uw eigen GIFs uploaden; voor dit laatste moet u de GIF koppelen aan een Riffsy-account (Riffsy is het bedrijf achter het GIF-toetsenbord).

Prijs: Gratis download
. GIF-toetsenbord

Heb je deze toepassing geprobeerd? Deel uw opmerkingen met ons in commentaren, op