Hoe u uw iPhone en iPad kunt ontgrendelen

Het Chinese Pangu-softwareteam heeft onlangs de eerste jailbreak uitgebracht voor alle iOS 9-, iOS 9.0.1- en iOS 9.0.2-compatibele iPhone-, iPad- en iPod touch-modellen, inclusief de iPhone 6s en iPhone 6s Plus.

We raden u aan om uw toestel niet in de gevangenis te plaatsen. De gevangenisuitbraak kan leiden tot prestatieproblemen. Ook zal het proces uw garanties ongeldig maken. Dit betekent dat u uw iPhone of iPad niet kunt meenemen voor reparatie vanuit de officiële Apple store.

Het goede nieuws is dat het verwijderen van de jailbreak en Cydia van je apparaat eenvoudig en gemakkelijk is. Als u de jailbreak op uw iPhone of iPad wilt omkeren, volgt u deze eenvoudige stappen om uw iOS-apparaat in de oorspronkelijke staat te herstellen (fabrieksinstellingen).

Verwijder Jailbreak van iOS-apparaten

  1. Maak een back-up van uw toestel (configuratie, back-up)
  2. Sluit het jailbreak-apparaat aan op uw computer, PC of Mac, met behulp van de USB-kabel
  3. .

  4. Start iTunes
  5. Ontgrendel uw toestel, als u een wachtwoord instelt
  6. Schakel Zoek mijn iPhone uit door naar Instellingen ; iCloud ; Zoek mijn iPhone. U moet uw Apple ID en wachtwoord invoeren om dit uit te schakelen.
  7. Kies in iTunes uw apparaat (iPhone of iPad) wanneer
  8. verschijnt.

  9. Klik in het deelvenster Samenvatting op Herstellen. Als u op deze knop klikt, wordt het ontgrendelingsproces gestart.
  10. Uw toestel zal herstarten. U wordt gevraagd of u wilt herstellen van de back-up. U kunt de optie iCloud selecteren als u een back-up in iCloud hebt.

En nu is uw iOS-apparaat weer terug bij de fabrieksinstellingen en zou u het gebruikelijke configuratiescherm moeten zien wanneer u het apparaat voor het eerst aanschaft. Dit betekent dat u contact kunt opnemen met Apple voor service. De meeste Apple apparaten hebben een garantie van één jaar. Maak je geen zorgen, Apple medewerkers kunnen niet zien of je apparaat al eerder is uitgebracht.