Hoe je aan de slag gaat met WhatsApp op je MacBook

Als er één element was dat veel messaging fans verwachtten tijdens WWDC, dan was het wel de mogelijkheid om iMessage te gebruiken op verschillende platformen.

Dat gebeurde niet helemaal, hoewel Apple tijdens de conferentie een aantal interessante VOIP-functies liet zien waarmee je je WhatsApp- en Skype-contacten kunt integreren in je iMessage, zodat je ze gemakkelijk kunt bellen. Deze integratiemogelijkheden zullen beschikbaar zijn via de phonekit-functie, hopelijk in de komende iOS 10-versies.

Voor>

Het idee achter end-to-end vercijfering is eenvoudig: wanneer je een bericht verstuurt, is de enige persoon die het kan lezen de persoon of groepschat naar wie je dat bericht stuurt. Niemand kan in dat bericht zien. Niet de cybercriminelen. Geen hackers. End-to-end encryptie helpt om de communicatie via WhatsApp privé te maken, zoiets als een face-to-face gesprek.

Vroeger kon je de webversie van WhatsApp op je Mac alleen gebruiken met een niet-Apple-browser, maar nu kun je het programma downloaden naar je MacBook en aan de slag gaan.

Het is vrij eenvoudig om dit in een paar eenvoudige stappen op je MacBook in te stellen en aan de slag te krijgen. De belangrijkste waarschuwing is dat u WhatsApp al op uw telefoon moet gebruiken, anders werkt dit niet. Je hebt ook OS X 10.9 en hoger nodig op je MacBook.

Stap 1. Ga naar WhatsApp.comdownload en download de officiële WhatsApp-software voor je Mac. Wanneer u de software start, zal deze een QR-code weergeven die in stap 2 moet worden gebruikt.

>Stap 2. Open vervolgens WhatsApp op je iPhone en ga naar de instellingen. Tik op WhatsApp Web en gebruik de camera om de QR-code te scannen die je op je Mac ziet. WhatsApp registreert u onmiddellijk bij uw berichtenservice zodra de QR-code is gevalideerd.

Stap 3. Vergeet niet je iPhone bij de hand te houden, want het Mac-programma gebruikt in wezen het programma van de telefoon om WhatsApp te gebruiken.

Stap 4. Je kunt een bericht schrijven zoals je dat in iMessage zou doen en er ook mediabestanden aan toevoegen. Wanneer u op het clipicoontje klikt, ziet u drie icoontjes. Met het bovenste pictogram kun je fotos versturen, met het middelste pictogram kun je een foto maken met je MacBook-camera en met het onderste pictogram kun je een document versturen.

Op je MacBook kun je ook je WhatsApp-profielinstellingen openen en up-to-date houden.

Hoewel het heel eenvoudig is om de berichtendienst op je MacBook te gebruiken, heeft het nadeel dat je iPhone moet worden geconfigureerd en beschikbaar moet zijn om WhatsApp te gebruiken.

Ondanks deze beperking kunnen degenen onder ons die onze MacBook dagelijks gebruiken, gebruik maken van deze functie, omdat de WhatsApp-berichteninterface op een Mac heel eenvoudig en gemakkelijk te schrijven is in plaats van heen en weer te schakelen tussen je iPhone en Mac.

Berichtfuncties zoals emojis, koppelingen, enz. waar je op je iPhone toegang toe hebt, zijn ook beschikbaar op je MacBook. Als je gewend bent om dit programma op je iPhone te gebruiken, vind je de Mac-functies heel vertrouwd.

Dus ga je gang, probeer het en vertel ons wat je denkt!