Hoe dwing je een bericht te versturen als SMS (en niet als iMessage) op de iPhone of iPad?

iMessage is een geweldige manier om te communiceren zonder dat je je sms-quota hoeft uit te geven. Maar er zijn momenten dat het gewoon niet werkt. U ziet de tekst “Sending Euro¦” en de blauwe lader (lijn) proberen langzaam op te schuiven tot het klaar is, maar dat gebeurt nooit. Uw bericht wordt helemaal niet afgeleverd.

Dit zijn momenten waarop u wilt dat het bericht gewoon verdwijnt. Tenminste als sms. Hoe dwing je een bericht als sms te versturen als het niet als iMessage wordt afgeleverd? Dat is waar we naar kijken.

Hoe dwing je een bericht te versturen als SMS (en niet als iMessage) op iPhone of iPad

Binnen de Berichtenconfiguratie is er een optie genaamd Verzenden als SMS. Als je iPhone niet in staat is om een iMessage te versturen, schakelt hij over op sms en verzendt hij het bericht als normale tekst.

Stap 1. Ga naar Instellingen en tik op Berichten.

>

Stap 2. Activeer de schakelaar naast “Verzenden als SMS”.

>

Verzenden als sms wordt alleen geactiveerd als je iPhone geen verbinding kan maken met de iMessage-server (mogelijk als gevolg van netwerkproblemen aan jouw kant of problemen met de server aan de Apple kant).

Alleen onder deze twee voorwaarden mislukt iMessage en wordt het bericht als SMS verstuurd. Automatisch.

Maar als de ontvanger, die zich meestal in iMessage bevindt, iMessage heeft uitgeschakeld of zich buiten de netwerkdekking bevindt die iMessage toelaat, wordt het verzendproces onderbroken.

Dit komt omdat iMessage ervan uitgaat dat het goed werkt (dat wil zeggen, vanaf het einde, maar niet vanaf het einde van de ontvanger).

In dat geval heeft u de mogelijkheid om het bericht te forceren om als SMS te worden verzonden wanneer u dit doet:

Stap 1. Raak het bericht dat wordt verzonden aan en houd het vast.

Stap 2. Tik in het weergegeven menu met opties op Verzenden als tekstbericht.

Stap 3. Je iMessage wordt nu als sms verstuurd. (de aanbieder kan kosten in rekening brengen indien dit niet op een tekstplan staat)

Trouwens, als het iMessage niet wordt verzonden, verschijnt het als Undelivered met een “!” teken. Als u dat pictogram aanraakt, kunt u het bericht ook als sms-bericht verzenden.

Wil je meer van deze artikelen inhalen? Download onze applicatie en blijf in contact met ons via Facebook, Twitter en Telegram, zodat u onze laatste verhalen nooit meer mist.