Hoe maak je een alfanumeriek wachtwoord aan op de iPhone en iPad?

De toegangscode is een van de meest essentiële functies voor iedereen die een slim apparaat gebruikt. We hebben allemaal een aantal of andere gevoelige gegevens opgeslagen op onze iPhone of iPad. Naast vertrouwelijke gegevens willen we misschien niet dat kinderen de hele tijd spelletjes spelen of films kijken.

De toegangscode komt in actie in een van de bovenstaande situaties; controleer of voorkom de diefstal van uw gegevens door het instellen van een beveiligde toegangscode die niet gemakkelijk te voorspellen is.

De iOS 9 heeft standaard een zescijferige numerieke toegangscode; deze kan worden gewijzigd in vier numerieke of alfanumerieke cijfers.

Het instellen van een alfanumeriek wachtwoord op de iPhone en iPad

Stap 1. Raak Instellingen † Raak ID en wachtwoord aan.

>

Stap 2. Als u al een toegangscode hebt ingesteld, wordt u gevraagd deze in te voeren om verder te gaan. Voer de toegangscode in om verdere opties te verkennen. Als u geen toegangscode hebt ingesteld, wordt u gevraagd een nieuwe aan te maken voordat u andere opties kunt kiezen.

>Stap 3. Tik op “Toegangscode wijzigen”.

>Fase 4. Na het afspelen “Change Password”, wordt u opnieuw gevraagd om uw vorige wachtwoord in te voeren; voer het in.

>Stap 5. Je ziet “Wachtwoordopties” net boven het cijferblok; speel dat af.

>Stap 6. U kunt kiezen uit drie opties: Aangepaste alfanumerieke code, Aangepaste numerieke code en 4-cijferige numerieke code. Raak Aangepaste alfanumerieke code aan en u zult merken dat uw toetsenbord verandert van een numeriek naar een normaal toetsenbord.

>Stap 7. Voer uw nieuwe alfanumerieke wachtwoord in en tik op Volgende in de rechterbovenhoek, u wordt gevraagd het nieuwe alfanumerieke wachtwoord opnieuw in te voeren om te bevestigen, tik op Gereed in de rechterbovenhoek.

Zo>

Als u iOS 9 op uw iDevice gebruikt, wordt u standaard gevraagd een zescijferige toegangscode in te voeren. Maar, je kunt nog steeds 4 cijfers houden.

Hoe schakel je tussen 46-cijferige codes op iPhone of iPad met iOS 9

Om te wisselen tussen de vier- en zescijferige toegangscode volgt u de eerste vijf stappen hierboven.

Stap 6. Tik op de 4-cijferige cijfercode .

>Stap 7. Voer uw wachtwoord twee keer in wanneer daarom wordt gevraagd.

>Bekijk deze video om uw iPhone te beveiligen met een alfanumeriek wachtwoord:

Zorg ervoor dat u uw wachtwoord onthoudt, anders is er geen weg terug, behalve om uw iPhone te herstellen. Een tip: bewaar uw wachtwoord dat u gemakkelijk kunt onthouden, maar dat niet te voorspelbaar is voor anderen, vooral als u een alfanumeriek wachtwoord aanmaakt.

Blijf met ons verbonden op