Het creëren van een Instant Access Point in iOS 8

Wat>

Soms, vooral als je op reis bent en geen toegang hebt tot betrouwbare Wi-Fi, is de enige manier om verbinding te maken met je Mac het maken van een verbinding met het internet via de mobiele dataverbinding van je iPhone.

De iPhone heeft al een persoonlijke access point functie ingebouwd, die in principe uw iPhone verandert in een Wi-Fi access point dat kan worden gebruikt door elk apparaat, inclusief laptops en andere mobiele telefoons.

In iOS 8 en OS X Yosemite heeft Apple het persoonlijke toegangspunt op verschillende manieren verbeterd om het nog gemakkelijker te gebruiken.

Deze nieuwe verbeterde functionaliteit staat nu bekend als Instant Hotspot en betekent dat je niet eens een Wi-Fi wachtwoord nodig hebt als beide apparaten met iCloud zijn verbonden. Bovendien wordt de verbinding met uw Mac automatisch verbroken wanneer deze niet in gebruik is, zodat u bandbreedte kunt besparen en de kosten voor gegevens tot een minimum kunt beperken.

Naast deze nieuwe functies is het gebruik van Instant Hotspot vrijwel identiek aan de vorige: het belangrijkste verschil is dat je niet elke keer een wachtwoord hoeft in te voeren.

Hoe het Instant Access Point te gebruiken

Deze gids geeft een korte beschrijving van hoe u het directe toegangspunt van uw iPhone kunt inschakelen en gebruiken.

Stap 1 Zoek je persoonlijke hotspotconfiguratie

Open Instellingen op uw iPhone en tik op de sectie genaamd Persoonlijk toegangspunt . Om een of andere reden wordt het nog steeds de Persoonlijke Hotspot genoemd, ondanks het feit dat het in Apples keynote en WWDC eerder dit jaar de Instant Hotspot werd genoemd. Deze mismatch van namen is misschien te wijten aan het feit dat het ook als een oud toegangspunt kan worden gebruikt.

Persoonlijke>Stap 2: Activeer de persoonlijke hotspot

Raak de Persoonlijke Hotspot-schuifknop aan in de Aan-positie. Als u nog geen Wi-Fi en Bluetooth hebt ingeschakeld, wordt er een pop-upvenster geopend waarin om bevestiging wordt gevraagd. Het biedt ook de mogelijkheid om gebruik te maken van USB, maar deze keer zijn we niet geïnteresseerd in een bekabelde verbinding.

Schakel>Je zou nu een scherm moeten zien zoals hieronder met een persoonlijke hotspot ingeschakeld. In mijn geval had ik al eerder gebruik gemaakt van Personal Hotspot op iOS 7 en daarom wordt mijn (niet erg veilige) wachtwoord nog steeds weergegeven in de sectie Wi-Fi Password.

Houd er rekening mee dat als je bent ingelogd in iCloud (de meeste iPhone- en Mac-gebruikers zijn dat meestal) je dit wachtwoord niet nodig hebt, omdat je zonder dit wachtwoord verbinding kunt maken met je iPhone.

Het>Stap 2: Schakel Wi-Fi in op je Mac

De volgende stap is het inschakelen van Wi-Fi op je Mac, als die nog niet is ingeschakeld. Zoals gebruikelijk is deze te vinden in de statusbalk van uw Mac, zoals hieronder weergegeven.

Activeer>Zodra een scan van Wi-Fi is uitgevoerd, ziet u de beschikbare toegangspunten in de buurt, zoals gebruikelijk. Er is een nieuwe Persoonlijke Hotspot sectie aan de bovenkant van het menu die de beschikbare instant hotspots laat zien. Zoals je hieronder kunt zien, verschijnt de iPhone samen met zijn signaalsterkte, het type netwerk (3G in dit geval), de batterijmeter en een speciaal linkicoon om aan te geven dat het een iPhone-hotspot is.

Alle andere oude enkelvoudige toegangspunten in het gebied worden onder de iPhone getoond. Let op de andere iPhone in de lijst met toegangspunten (“Daves iPhone”): dat apparaat is geen instant toegangspunt, dus het vereist een wachtwoord zoals alle andere.

Onmiddellijke>Stap 3 Aansluiten

Selecteer vervolgens uw iPhone in de lijst om verbinding te maken. Je moet niet wachtwoorden invoeren, omdat zowel de Mac als de iPhone weten dat ze zijn aangemeld bij dezelfde iCloud account en dus veilig zijn om automatisch verbinding te maken.

Klik>Op dit punt moet je online zijn en de gegevensverbinding van je iPhone met de Wi-Fi van je Mac delen. Houd er rekening mee dat u af en toe een fout kunt zien die aangeeft dat u niet in staat was om verbinding te maken. In dat geval is het het gemakkelijkst om de Wi-Fi uit te schakelen en weer in te schakelen om het probleem op te lossen. Dit probleem lijkt niet zo vaak voor te komen, maar in mijn geval heb ik tijdens het schrijven van dit artikel met behulp van een instant access point verschillende mislukte verbindingspogingen meegemaakt.

Controleer>Stap 4: Controleer hoeveel apparaten zijn aangesloten

Het is de moeite waard om uw iPhone te controleren wanneer uw computer is aangesloten, alleen om te bevestigen dat u daadwerkelijk een actieve verbinding heeft. In dit geval zult u merken dat u maar één verbinding had: mijn Mac.

Tip: Apple zegt dat de Instant Hotspot automatisch wordt uitgeschakeld als je hem gedurende een bepaalde periode niet gebruikt. De Mac App Store updates gebeuren echter niet , wat een goed idee is om de Mac App Store updates tijdelijk uit te schakelen om ervoor te zorgen dat uw datamapping niet onverwacht wordt gebruikt.

Als je klaar bent met het toegangspunt van je iPhone, open je ten slotte het Wi-Fi-menu van je Mac en kies je Verbreek de verbinding om alles af te sluiten.