Favoriete acties aanmaken in het iOS Sharing Sheet 13

Veel van de dekking met betrekking tot iOS is met betrekking tot iPadOS, en dat is een beetje oneerlijk. iOS 13 is misschien niet “het nieuwe”, maar Apple heeft nog steeds veel veranderingen aangebracht waar we om hebben gevraagd.

Gerelateerd aan het lezen

 • Waar is Camera Roll op iOS 13 en iPadOS?
 • Waar is het tabblad App Store Update op iOS 13 en iPadOS?
 • Hoe kan ik aangepaste Memoji in iOS 13
 • bewerken en maken?

 • iOS 13 privacy- en veiligheidsverbeteringen aangekondigd op WWDC

Een van die veranderingen is een volledig herontworpen Actieblad. Zo deel je of voer je verschillende acties uit in iOS en Apple heeft het uiteindelijk geüpdatet. De functie kreeg een broodnodige facelift met iOS 13 en de nieuwste bètaversie heeft extra functionaliteit toegevoegd.

Wat is er nieuw met het iOS 13 actieblad?

Zoals we al eerder zeiden, introduceerde Apple met de release van de iOS 13 bètaversie een volledig nieuw ontworpen actiesheet. Het actiesheet ziet er nu veel schoner uit en heeft zich eindelijk ontdaan van het oude iOS 10-daagse gevoel.

Met iOS 13 is de share sheet “slim” geworden, omdat het uw favoriete contactpersonen aan de bovenkant suggereert. Vervolgens hebben we een sectie voor verschillende toepassingen zoals AirDrop, Berichten, Notities en andere.

Nog verder naar beneden (omhoog slepen) zijn er veel opties, afhankelijk van de applicaties die je hebt. U kunt bijvoorbeeld dingen doen zoals een link kopiëren, deze toevoegen aan een leeslijst of deze openen in uw favoriete Reddit-toepassing.

Wat ontbreekt

Een grote bron van frustratie is dat mijn vrienden en familie in Facebook Messenger of Google Hangouts wonen. Met deze nieuwe “smart” sharing sheet is mijn iPhone niet “slim” genoeg om te weten dat ik de Berichtenapplicatie niet gebruik. Dat betekent dat ik de app nog moet vinden in de voorgestelde opstelling onder mijn Berichtenopties.

Voorafgaand aan de release van iOS 13 beta 5 was een andere frustratie dat alle deelmogelijkheden werden gebundeld. Dit maakte het extreem vervelend als je probeert een link te leggen naar zoiets als Drafts of Things.

Wat zit er in Beta 5?

Nu iOS 13 beta 5 beschikbaar is voor ontwikkelaars, bevat Apple enkele nieuwe functies die mijn leven makkelijker maken. De eerste is de toevoeging van nieuwe “secties” binnen het Aandeelblad.

Er>

Een andere geweldige toevoeging met bèta 5 is de mogelijkheid om snelkoppelingen toe te voegen aan uw acties voor het delen van bladen. Dit is een van die dingen waar ik nooit aan gedacht heb, maar nu het hier is, is mijn opwinding torenhoog.

Hoe maak je favoriete acties voor het delen van vellen

Zoals vermeld, bevat Apple de nieuwe mogelijkheid om “Favoriete Acties” toegankelijk te maken vanaf het Aandelenformulier. In plaats van door talloze opties te moeten scrollen, voeg je gewoon je favorieten toe en maak je ze aan de bovenkant toegankelijk.

>

Dit is wat je moet doen om je favoriete acties te bewerken:

 1. Opent de applicatie van waaruit u probeert te delen
 2. Tik op de knop “Delen” in de onderste werkbalk
 3. .

 4. Scroll naar beneden en selecteer “Aandelen bewerken ? ¦”
 5. Raak het pictogram aan, naast de Acties die u wilt toevoegen
 6. .

Omgekeerd, als je de “Minus (-)” knop kunt aanraken voor elke actie die je wilt verwijderen. Na verloop van tijd zult u in staat zijn om dit aan te passen en volledig te personaliseren voor uw behoeften.

Eenmaal voltooid, zullen deze acties verschijnen, afhankelijk van de toepassing die u gebruikt, samen met of ze zijn ingesteld als Favorieten. Onthoud dat deze kunnen veranderen, afhankelijk van de applicaties die u op uw iPhone of iPad heeft.

Conclusie

Dit is, samen met de extra functies van iPadOS in beta 5, slechts één van de redenen waarom ik meer dan enthousiast ben over de officiële release. Het is pas augustus en we hebben nog een maand of wat voordat de volgende iPhone iPad wordt aangekondigd.

Gelukkig blijft Apple iedereen verrassen en introduceert het nieuwe geavanceerde functies in toekomstige bètaversies. Laat ons in de tussentijd weten wat uw nieuwe favoriete functies zijn met iOS 13 of iPadOS.