Hoe maak je groepscontacten op je iPhone en iPad met iCloud?

U kunt uw contacten organiseren door groepen aan te maken waarin u meerdere contacten onder één naam kunt verzamelen, zoals “voetbalclub”, “supportteam” of “familie”. Vanaf nu (mei 2014) kunt u dit niet meer rechtstreeks op uw iOS-apparaat doen. Dit betekent dat u geen groep kunt aanmaken of verwijderen binnen iOS. Maar als je eenmaal een groep hebt gemaakt met iCloud, kun je met je iOS-apparaat contactpersonen toevoegen. Hier is hoe:

In deze handleiding wordt ervan uitgegaan dat je iCloud Contacten op je iPhone, iPad of iPod touch hebt geactiveerd (iCloud Settings).

Hoe maak je een groep aan Ga op je computer (Mac of pc) naar iCloud.com en log in op iCloud met je Apple ID en wachtwoord. Als u geen toegang heeft tot een computer, zie dit artikel.

2. Klik op Contacten, klik vervolgens op de knop Toevoegen (+) en selecteer Nieuwe Groep in het pop-up menu.

3.>

U>

Contacten toevoegen aan uw groep

Je hebt nu een groep gemaakt, maar die is leeg. Om contacten toe te voegen volgt u de onderstaande stappen (u kunt ook contacten aan uw groep toevoegen met behulp van uw iOS-apparaat, zie hieronder):

1.Klik op Alle contacten

Selecteer nu een of meer contactpersonen (Shift-klik of Command-klik om meerdere contactpersonen te selecteren) in de lijst Alle contactpersonen en sleep ze vervolgens naar de groep die u zojuist hebt gemaakt.

Als>

Hoe een groep te hernoemen of te verwijderen

Het verwijderen van een groep is eenvoudig. Om dit te doen (a) selecteert u gewoon de groep die u wilt verwijderen, drukt u op de Delete-toets, of (b) selecteert u de groep, klikt u op het pictogram Optiesinstellingen en selecteert u Verwijderen.

Houd>

Om de naam van een groep te wijzigen, dubbelklikt u op de naam van de groep die u wilt wijzigen en voert u een nieuwe naam in.

Merk ook op dat u de groep Alle contactpersonen niet kunt verwijderen.

Hoe verwijder je een contactpersoon in je groep

Als u een contactpersoon uit uw groep wilt verwijderen, selecteert u de groep en vervolgens de contactpersoon die u wilt verwijderen en drukt u op (a) de toets Delete of (b) klikt u op het pictogram Options Settings en selecteert u Delete.

Houd>

Controleer nu uw iOS-apparaat. Uw nieuwe groepscontacten moeten automatisch worden gesynchroniseerd op al uw apparaten. Open nu je Contacten-app op je iPad, iPhone of iPod touch, tik op Groepen (als je Groepen niet ziet, tik je gewoon op het verversingsbord).

>

Hoe voeg je een contactpersoon toe aan je groep met behulp van je iPhone of iPad

Zoals ik al eerder zei, kunt u met uw iOS-apparaat contacten toevoegen aan een groep. Je hoeft niet telkens in te loggen op je iCloud account als je contacten wilt toevoegen. Om dit te doen:

1. Start de applicatie Contacten op uw iPhone of iPad

2.Tik op Groepen

3. Selecteer de naam van de groep waaraan u een contactpersoon wilt toevoegen en tik vervolgens op Gereed

4.Voeg nu een contactpersoon toe door het (+) teken aan te raken en voeg uw contactgegevens toe.

Gerelateerd:>