Van je Mac een Wi-Fi-hotspot maken

Er zijn verschillende gevallen waarin u een Wifi zone creëert met behulp van uw mobiele toegangspunt voor uw laptop of tablet; maar heeft u ooit het tegenovergestelde gedaan? Ik bedoel, heb je ooit je Mac in een Wi-Fi-toegangspunt veranderd?

Het kan gebeuren dat u een Wifi Access Point op uw Mac moet aanmaken zodat u het internet op uw iPhone kunt gebruiken; dit kan gebeuren wanneer uw wifi thuis niet werkt of de plaats waar u zich bevindt alleen een Ethernet-verbinding biedt; of als u zich op die plaats bevindt, waar het wifi-signaal slecht is.

Gesponsorde links

>

In dergelijke situaties kunt u het internet op uw mobiele telefoon of tablet gebruiken door uw Mac in een Wi-Fi-toegangspunt te veranderen. Dit is een eenvoudige methode die je kunt gebruiken om een Wi-Fi-toegangspunt op je Mac te maken.

Je Mac in een Wi-Fi Access Point veranderen

Stap 1. Klik op Systeemvoorkeuren.

Gesponsorde links

>Stap 2. Klik nu op de aandelenoptie.

>Stap 3. Klik op Internet Delen in de Service kolom aan de linkerkant † Klik op Deel uw verbinding vanaf. Er verschijnt een uitklapmenu met enkele opties † Klik op uw Ethernet-poort (als u de nieuwste Mac gebruikt, is dit Thunderbolt Ethernet).

Gesponsorde links

>Fase 4. Klik nu op Wifi in de lijst met poorten die naast “Naar computers die ze gebruiken” staan.

>Stap 5. Onder de lijst met poorten bevindt zich een knop met de naam “Wi-Fi Options”. Klik op de knop.

Gesponsorde links

Er wordt een dialoogvenster geopend: configureer een netwerk voor het delen van internet.

>Stap 6. Geef een naam aan uw Wi-Fi-toegangspunt, dat meestal de SSID wordt genoemd. Vul andere opties in zoals Kanaal, Beveiliging, Wachtwoord en Verifiëren.

Gesponsorde>

Stap 9. Klik op de OK-knop.

Deze actie brengt u terug naar het venster Delen.

Stap 10. Klik op het selectievakje voor de Internet Share optie in de lijst met Services die aan de linkerkant staan vermeld.

Een dialoogvenster vraagt u om te bevestigen: Weet u zeker dat u het delen van internet wilt activeren?

Gesponsorde links

Stap 11. Klik op de knop Start en het Wi-Fi-toegangspunt wordt op uw Mac gestart.

Het>