Hoe sluit je alle tabbladen in Safari, behalve die op de Mac?

Meerdere tabbladen op je Mac wekken de indruk dat je een workaholic bent. Als je baas binnenkomt voor zijn ochtendpendel, zal hij je waarschijnlijk een schouderklopje geven voor het werken aan zoveel tabbladen tegelijk. Maar je realiseert je al snel dat al die open tabbladen je Mac hebben vertraagd als je te maken krijgt met een aantal technische problemen of met het gebrek aan reactievermogen van je Mac. Ik wou dat ik alle tabs in Safari kon sluiten, behalve die waar je aan werkt.

In plaats van uw Safari-browser te gebruiken, raadpleegt u deze handleiding om alle overbodige tabbladen in één keer te sluiten. Het is mogelijk op drie verschillende manieren; u kunt uw muis of de sneltoetsen gebruiken om alle tabbladen in Safari te sluiten en degene waar u mee bezig bent te verlaten. Laten we naar ¦

gaan.

Hoe sluit je alle Safari-tabbladen behalve de huidige op de Mac

Voordat je alle tabbladen in Safari op je Mac sluit, moet je ervoor zorgen dat je nergens bent aangemeld, bijv. bij Gmail, Facebook, enz. Nu ben je klaar om je te ontdoen van alle tabs in Safari, behalve het actieve tabblad.

1 Met rechts klikken

Niet iedereen kan zich snelkoppelingen herinneren om alle tabbladen in Safari te sluiten, waardoor het huidige tabblad wordt opgeslagen. Als u bij deze brigade hoort, kunt u met de rechtermuisknop alle tabbladen in Safari sluiten.

Stap 1. Selecteer uit de meerdere tabbladen degene die je open wilt houden.

Stap 2. Klik nu met de rechtermuisknop op het tabblad met uw muis of trackpad. Als u niet met de rechtermuisknop wilt klikken, houdt u de Control-toets ingedrukt en klikt u op het tabblad.

Stap 3. Er is een uitklapmenu met enkele opties: Stel tabblad in , Sluit tabblad , Sluit andere tabbladen en Verplaats tabblad naar nieuw venster . U moet klikken Sluit andere tabbladen van dat menu.

Alle>

2 Met behulp van de optietoets + X

Dit is een tweede truc om op één na alle tabbladen in Safari te sluiten. Je wordt niet verondersteld om sneltoetsen te gebruiken; je moet je muis en toetsenbord gebruiken.

Stap 1. Klik op het tabblad Safari dat je open wilt houden.

Stap 2. Houd de optietoets ( ingedrukt en klik op het sluitingspictogram (X) aan de linkerkant van uw Safari-tabblad.

Dit>

>3 Toetsenbordcombinatie

Stap 1. Selecteer het tabblad dat je wilt openhouden in de Safari-browser.

Stap 2. Druk nu op Optie (¥) + Commando (Œ˜) + W. Dit sluit alle andere tabbladen in uw Safari af. Het spreekt voor zich dat het tabblad waar je mee bezig bent, niet wordt gesloten.

Dat is het, mensen!

Samenvattend ? ¦

Het sluiten van alle Safari-tabbladen in één keer en het verlaten van één, die actief is, is een tijdsbesparing. Voor gebruikers die de gewoonte hebben om op teveel tabbladen te werken, is deze methode een perfecte oplossing om te voorkomen dat de batterij van uw laptop leegloopt.

U kunt ook verwijzen:

  • Hoe gebruik je Quick Web Search in Safari
  • Hoe maak je een screenshot op een Mac
  • Hoe voeg je de weersverwachting toe aan je Mac-menubalk
  • ?

Denk je dat deze truc nuttig voor je is? Deel uw commentaar met ons op