Hoe stel je een firmware-wachtwoord in op je Mac om een extra beveiligingslaag toe te voegen?

Sinds de dag dat Apple en de FBI face-to-face vechten over encryptieproblemen, hebben mensen over de hele wereld een angst voor privacy en veiligheid ontwikkeld zonder duidelijke reden. Er is geen potentiële bedreiging voor je privacy tijdens het gebruik van je Mac, iPhone of iPad. Zelfs dan hebben we als extra beveiligingsmaatregel details toegevoegd om je Mac te beveiligen met een firmware-wachtwoord.

Als u het firmware-wachtwoord op uw Mac activeert, wordt een extra beveiligingsniveau ontgrendeld. Niemand kan uw Mac starten met een externe opstartbron. Bovendien kunnen ze niet eens gebruik maken van de Mac hersteloptie, omdat ze een wachtwoord nodig hebben om de herstelmodus in te gaan. Er is geen raketwetenschap nodig om een firmware wachtwoord toe te voegen, volg gewoon de stappen hieronder en het komt goed.

>

Let op: u kunt het vergeten firmware wachtwoord niet resetten. Schrijf het daarom op een veilige plaats op.

Hoe stel je een firmware wachtwoord in op Mac

Stap 1. Eerst moet u uw Mac opnieuw opstarten in de herstelmodus.

Stap 2. Eenmaal in de herstelmodus, selecteert u geen opties, maar selecteert u Firmwarewachtwoord Hulpprogrammas uit Hulpprogrammas .

Stap 3. Klik in het venster Firmware Utilities Firmwarewachtwoord inschakelen .

Fase 4. Voer nu het wachtwoord in en controleer het opnieuw door het in te voeren in het veld Controleer .

Stap 5. Klik op de knop ” Wachtwoord instellen ” om te bevestigen.

Stap 6. U kunt nu het Utilities-menu afsluiten en uw Mac opnieuw opstarten.

Dat is het! U hebt nu met succes een firmware-wachtwoord op uw Mac geconfigureerd. Als u het wachtwoord van de firmware wilt wijzigen of verwijderen, controleer dan de onderstaande gegevens.

Hoe het firmware wachtwoord op de Mac te wijzigen of uit te schakelen

Om het firmware wachtwoord uit te schakelen of het huidige wachtwoord te wijzigen, moet u de bovenstaande handleiding volgen. In de Firmware Password Utilities , selecteer Firmware Password uitschakelen om het uit te schakelen of klik op Change Password Password om het huidige wachtwoord te wijzigen.

Als u uw Mac probeert op te starten met een externe opstartbron, zal uw Mac vanaf nu een slotpictogram weergeven. U moet het firmware-wachtwoord invoeren om verder te kunnen gaan.

Vind je het leuk? Deel het! Help Mac-gebruikers hun computer te beveiligen met behulp van deze handleiding. Verspreid het woord door op de deelknop te klikken.