Hoe u Apple Pay kunt instellen en gebruiken voor de handigste manier van betalen

Als je nieuw bent bij Apple Pay zoals vele anderen, dan is deze tutorial voor jou. Misschien had u twijfels over hoe u het moest instellen toen de functie voor het eerst werd aangekondigd, maar nu bent u klaar om deze uiterst handige betaalmethode te gaan gebruiken.

We laten je zien hoe je je pinpas of creditcard kunt toevoegen, hoe je de instellingen kunt openen en hoe je deze kunt gebruiken op je Apple Watch. Daarnaast helpen we je met het beantwoorden van je algemene vragen over Apple Pay en de portemonnee-applicatie.

Gerelateerd :

 • Instellen, gebruiken en beheren van Apple Pay op Mac (Gids)
 • Welke winkels niet of niet langer Apple Pay accepteren (en hoe dat te achterhalen)
 • Apple Pay Cash: antwoorden op 10 veelgestelde vragen (Q&A)

Hoe voeg ik een pinpas of creditcard toe aan Apple Pay?

U kunt eenvoudig een bankkaart toevoegen aan Apple Pay op uw iPhone door deze stappen te volgen.

 1. Open de applicatie Portemonnee en tik op de plus het teken in de rechterbovenhoek of open de applicatie Instellingen , tik Portemonnee en Apple Pay .
 2. Raak Ga door op het volgende scherm. Als je al een kaart hebt binnen Apple Pay, tik dan op Voeg een andere kaart toe .
 3. Plaats uw kaart in het frame van uw iPhone om automatisch de kaartuitgever, uw naam en het kaartnummer vast te leggen. U kunt ook op tikken. Voer de kaartgegevens handmatig in .
 4. Zodra uw naam en kaartnummer verschijnen, tikt u op .
 5. Bevestig dat de vervaldatum correct is en voer vervolgens de driecijferige veiligheidscode in die u op de achterkant van uw kaart vindt .
 6. Afspelen Volgende . Als uw kaart niet compatibel is, ontvangt u een waarschuwing. Klik op OK en het kan zijn dat u contact moet opnemen met uw uitgever om te zien wanneer deze beschikbaar is.
 7. Lees de voorwaarden en speel .

Een>U kunt een pop-up melding ontvangen dat uw kaart nu beschikbaar is in uw portemonnee. En het Apple Pay scherm zal verschijnen. Tik op Ga door en je bent klaar.

Kan ik diezelfde kaart rechtstreeks aan mijn Apple Watch toevoegen?

Ja, als je een Apple Watch hebt gekoppeld aan je iPhone, zie je aan het einde van het proces een ander scherm met de vraag of je die kaart aan de Apple Watch wilt toevoegen.

 1. Selecteer Voeg nu toe (of Klaar om later toe te voegen, zie hieronder).
 2. U zult merken dat u nu in de Watch-applicatie zit. Voer uw driecijferige beveiligingscode in en tik op Volgende .
 3. Lees de voorwaarden en speel .

Voeg>Je ziet dan je nieuwe kaart in de Wallet & Apple Pay sectie van de Watch applicatie ook.

Hoe voeg ik later een kaart toe aan mijn Apple Watch?

Als u besluit de kaart niet aan uw Apple Watch toe te voegen wanneer u deze aan uw iPhone toevoegt, kunt u deze later eenvoudig toevoegen.

 1. Open de Bekijk applicatie op je iPhone en selecteer Wallet & Apple Pay .
 2. U moet de kaarten op uw iPhone zien die niet op uw horloge staan onder Andere kaarten op uw telefoon . Tik op Voeg toe voor de kaart die je wilt toevoegen.
 3. Voer de driecijferige veiligheidscode van de achterzijde van uw kaart in en tik op Volgende .
 4. Lees de voorwaarden en speel .

Voeg>De kaart die u aan uw iPhone hebt toegevoegd, verschijnt op uw Apple Watch voor gebruik met de portemonnee-applicatie.

Waarom kan ik mijn kaart niet gebruiken met Apple Pay?

Zoals hierboven vermeld in de stappen om een kaart toe te voegen, kan het zijn dat u een bankkaart hebt die momenteel niet wordt ondersteund en dat u uw kaart niet kunt toevoegen.

De>Voor een lijst van deelnemende banken in de VS, Canada en Latijns-Amerika kunt u terecht op de support site van Apple. Als uw bank in de lijst staat, maar u heeft nog steeds problemen met het toevoegen van uw kaart, moet u wellicht contact opnemen met de uitgever van uw kaart.

Is Apple Pay veilig?

Ja, je kunt je veilig voelen met Apple Pay. Wanneer u een bankkaart toevoegt, worden uw kaartgegevens gecodeerd en doorgegeven aan de servers van Apple. Apple ontcijfert vervolgens de gegevens, verwerkt de gegevens en versleutelt ze opnieuw met een sleutel die alleen uw kaartuitgever kan gebruiken.

Voor volledige informatie over de beveiliging bij deze betaalmethode kunt u een kijkje nemen op de uitgebreide Apple Pay Security en Privacy Overview website.

Waar kan ik Apple Pay gebruiken?

Je kunt met Apple Pay betalen in winkels, restaurants en andere fysieke locaties die het accepteren. Daarnaast kun je het gebruiken om Apple diensten, diverse websites, transitsystemen, universiteiten en meer te kopen.

Kijk op de Apple support site voor een volledige lijst en als je niet thuis bent, zoek dan gewoon naar het Apple Pay-symbool als je weggaat.

Symbolen>Hoe gebruik ik Apple Pay?

Om in een winkel met een iPhone te betalen, kun je Touch ID, Face ID of je wachtwoord gebruiken. Authentificeer met een van deze methoden, selecteer uw kaart, houd uw iPhone in de terminal van de provider en wanneer de lezer uw betaling heeft vastgelegd, ziet u Klaar op uw scherm.

Houd>In Apple Watch kunt u uw standaardkaart gebruiken door te dubbelklikken op de knop aan de zijkant van uw horloge en deze dicht bij de terminal van de leverancier te houden. Je voelt een tikje en ziet een vinkje wanneer je betaling vastlegt .

En zoals Apple zegt :

Afhankelijk van het bedrag van de winkel en de transactie kan het zijn dat u een kassabon moet ondertekenen of uw pincode moet invoeren.

Om Apple Pay in andere landen te gebruiken, in programmas, op het web met behulp van Safari of met uw Mac, gaat u naar de Apple support site voor Apple Pay .

Waar zijn de instellingen voor mijn bankkaart?

Op uw iPhone heeft u toegang tot uw kaartgegevens bij Instellingen . Open in Apple Watch de applicatie Watch , selecteer het tabblad My Watch en tik op Wallet & Apple Pay .

Apple>Afhankelijk van uw kaartuitgever kunt u verschillende opties hebben. Maar over het algemeen kunt u een factuuradres toevoegen, transacties bekijken en meldingen toestaan. Als uw kaartuitgever een mobiele applicatie heeft, kunt u hier samen met hun website inloggen en direct bellen.

Kan ik een kaart verwijderen?

Ja, als u een Apple Pay kaart moet verwijderen, kunt u dit doen in de Portemonnee en Apple Pay instellingen voor die kaart. Selecteer de kaart en tik op Verwijder deze kaart .

Verwijder>Houd er rekening mee dat als je een Apple Watch-kaart verwijdert, deze niet van je iPhone wordt verwijderd en vice versa. Om een kaart volledig te verwijderen, moet u deze uit de instellingen van elk apparaat verwijderen.

Dit is de gemakkelijkste manier om te betalen.

Apple Pay is handig, duidelijk en eenvoudig. In plaats van uw fysieke portemonnee op te graven of te proberen de terminal te verbergen terwijl u met uw pinpas of creditcard betaalt, kunt u Apple Pay gebruiken vanaf uw iPhone of Apple Watch.

Ben je nu Apple Pay aan het opzetten? Laat ons weten hoe het gaat in de commentaren hieronder!