Hoe kiest u wie de leesbonnen in iOS 10 ontvangt?

iMessages biedt al geruime tijd de mogelijkheid om ontvangstbewijzen te lezen, zodat je anderen kunt vertellen of en wanneer je hun berichten leest. De functie is goed voor de een, maar niet zo goed voor de ander.

Dit is in sommige gevallen een nuttige functie, bijvoorbeeld wanneer u wacht op een antwoord op iets belangrijks. Het kan ook een van de ergste functies zijn als je een gelukkige vriend in de chat hebt of iemand die wacht om chatberichten te ontvangen, hoe druk je ook bent.

>

Voor iOS 10 moest alles in of uit zijn, maar kun je nu individuele leesbonnen instellen .

Hier is hoe je dit eenvoudig kunt instellen op je iPhone of iPad met iOS 10:

Om te beginnen ga je naar Berichten en zorg je ervoor dat je de bonnen in het algemeen hebt gelezen. Om dit te doen, ga naar Instellingen – Berichten – Ontvangstbewijzen voor het lezen tonen

Ga>

Scroll nu naar beneden totdat u “leesbonnen tonen” ziet. Selecteer of deselecteer.

De>

Je vergeet gemakkelijk dat je alleen leesbare bonnen krijgt als de andere persoon iMessage gebruikt en die optie op zijn of haar apparaat heeft ingeschakeld. Soms proberen we allerlei oplossingen door te nemen terwijl we de basis missen.

Het andere probleem dat sommige gebruikers met tussenpozen ervaren is dat de bon wel “geleverd” maar niet “gelezen” zou zijn. Verschillende iMessage-berichten verschijnen als “gelezen” en je ziet ook de tijd in een thread.

De laatste in de string blijft als “geleverd”, verander nooit in “gelezen”, echter, de ontvanger zal antwoorden op het bericht. Het is duidelijk dat een leesbevestiging is gelezen, maar niet voor alle iMessages is getoond. Dat laatste bericht krijgt nooit een leesbevestiging. Dit probleem is een vervelende maar welbekende fout.

Ik kan hier niet veel aan doen, behalve de idevice resetten zodat de toestand correct wordt weergegeven. Als het probleem een groot ongemak voor je blijkt te zijn, kun je proberen je iPhone als nieuw te herstellen en kijken of dat je helpt met dit probleem.

Voor meer iOS 10 instructies, zie onze iOS 10 handleiding. Als je na het upgraden naar iOS 10 andere problemen hebt met iMessage, kun je onze probleemoplossingsgids voor iMessage op iOS 10 raadplegen.

We hopen dat u dit advies nuttig vond. Laat het ons in de commentaren hieronder weten als u andere problemen heeft of als u een tip wilt delen met andere lezers.