Hoe u programma- en mappictogrammen in Mac OS X kunt wijzigen

In tegenstelling tot iOS biedt Mac OS X vele aanpassingsopties. Een daarvan is het veranderen van applicaties en map-iconen. Er is geen wanhopige noodzaak om dit te doen, maar het is goed om de dingen te houden zoals we ze willen. Het dient ook om mensen in verwarring te brengen, voor het geval je collegas of vrienden hebt die je Mac zonder jouw toestemming gebruiken.

Ze zullen hun tijd verspillen met het zoeken naar de applicatie, aangezien de pictogrammen zullen worden veranderd in een willekeurige afbeelding. Je zult over elke toepassing moeten zweven om te bepalen wat wat is wat. Voorafgaand aan die gedachte hebben we echter gedetailleerde instructies voor het wijzigen van applicaties en mapiconen.

>

Hoe u applicaties en mappictogrammen in Mac OS X kunt wijzigen

Voor deze handleiding gebruiken we de desktop-map als voorbeeld. Het proces blijft hetzelfde voor elke andere map of toepassing.

Stap 1. Het eerste wat je moet doen is een afbeelding naar keuze selecteren, die je als pictogram in de map op het bureaublad wilt instellen. In deze handleiding gebruiken we de iMac-afbeelding en kopiΓ«ren deze naar het klembord.

Stap 2. Ga nu naar Start en open de map Bureaublad door het menu GO te openen of door de toetscombinatie “Shift + Command + H” in Finder te gebruiken.

>OF

>Stap 3. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram in de Bureaubladmap en selecteer “Krijg info” .

>Fase 4. Klik in het mapinformatiepaneel op het pictogram voor de map in de linkerbovenhoek.

>Stap 5. Het enige wat je nu nog moet doen is de afbeelding plakken die we in de eerste stap hebben gekopieerd.

U>

Om het programmapictogram op een Mac te wijzigen, moet u de programmamap openen door te zoeken in de Finder en vervolgens een willekeurige applicatie te selecteren waarvoor u het pictogram wilt wijzigen.

Klik>”Krijg Info” en klik op het mapicoon in de linkerbovenhoek van het informatiescherm om het te selecteren. Plak nu gewoon de afbeelding die u wilt instellen als het applicatie-icoon. Er zijn veel websites die het mogelijk maken om pictogrammen en icoonpakketten voor de Mac te downloaden, zoek ze op.

Wat is het extreme niveau van aanpassing dat je op je Mac hebt gedaan? Laat het ons weten in de commentaren of in