Hoe u contacten tussen iCloud en andere groepen op uw iPhone kunt samenvoegen

De meeste gebruikers vinden het heel gemakkelijk om contacten te sorteren en te zoeken wanneer ze in groepen zijn verdeeld. Het kan echter ontmoedigend zijn wanneer je contacten wilt samenvoegen in verschillende contactgroepen of wanneer je een hele groep wilt samenvoegen in een andere.

Standaard kunt u dit niet doen op de iPhone. In feite is het maken van bewerkingsverwijderingsgroepen een taak (en vaak onmogelijk) op uw iPhone. Je kunt groepen aanmaken op iCloud.com, maar dat is het. Op een Mac kun je het adresboek gebruiken. Op een PC komt software van derden te hulp.

Dit is de eenvoudigste manier om contacten tussen groepen te combineren met alleen uw iPhone:

1 In Instellingen † Mail, Contacten, Kalenders , in CONTACTEN, selecteer de Standaardaccount waar u nieuwe contacten wilt hebben. Wanneer u op de standaardaccount tikt, krijgt u de groepen contactpersonen te zien. U moet de juiste groep selecteren (uw standaardinstelling).

2 Mail vervolgens de contactpersonen van de andere groep die je wilt samenvoegen in de standaard groep. U kunt dit doen door het contact te openen (vanuit de telefoontoepassing) en te tikken Deel Contact en het naar uzelf te sturen (per e-mail of bericht).

3 Zodra je de contactpersoon hebt gemaild, voeg deze toe aan je iPhone. Wanneer u het contact importeert, wordt het opgeslagen in de standaardgroep die in stap 1 is geselecteerd.

Je zou kunnen zeggen dat dit niet de beste oplossing is, maar het werkt voor die vijf of tien contacten die je in een groep hebt. Het belangrijkste om in gedachten te houden is dat er duplicaten zullen zijn van de contacten die u zojuist hebt toegevoegd. U kunt de contacten uit de vorige groep verwijderen.

Een betere oplossing is het gebruik van software zoals CopyTrans. Deze StackExchange-draad heeft eigenlijk meer oplossingen, maar ik denk dat CopyTrans waarschijnlijk de beste is.

Wanneer u CopyTrans Contacten gebruikt, kunt u contacten tussen verschillende groepen slepen. We gaan niet door het hele proces heen, maar als je eenmaal CopyTrans hebt gedraaid en je iPhone-contacten hebt geïmporteerd, zullen de groepen ook worden gereflecteerd.

U kunt eenvoudigweg contacten uit een bepaalde groep selecteren en ze dan allemaal naar de groep slepen waar u ze naartoe wilt verplaatsen. Zodra dit is gebeurd, synchroniseer je je iPhone met CopyTrans-contacten en worden de wijzigingen direct doorgevoerd.

Voor de meeste gebruikers werkt een oplossing van derden perfect en is veel eenvoudiger. Ook als je veel contacten hebt tussen groepen is dit de beste oplossing.