Hoe u gemakkelijk USB-schijven kunt versleutelen in MacOS

Dus, je hebt een aantal bestanden die je niet wilt dat iemand toegang krijgt. Je Mac is veilig genoeg, maar wat gebeurt er als je een USB-stick wilt versleutelen?

Hier komt de schijfversleuteling aan bod. In principe houdt het uw flash drive veilig door de gegevens te versleutelen en een wachtwoord te vereisen om er toegang toe te krijgen.

Misschien weet u het niet, maar macOS heeft een aantal USB-coderingsfuncties ingebouwd in de software, waardoor u USB-stations en andere opslagmedia direct kunt coderen en ontcijferen. Hier is hoe je ze moet gebruiken.

Gerelateerd:

 • Dit zijn de nieuwe beveiligings- en privacyfuncties die naar Mojave MacOS en iOS 12
 • komen.

 • Hoe kan ik gecodeerde bestanden in MacOS 10.13 High Sierra
 • uitpakken?

 • Bescherming van uw privacy en veiligheid in Safari
 • Hoe formatteert u een SD-kaart op uw Mac
 • ?

Gebruik de Finder om USB-stations op MacBook te versleutelen

.

Vanaf Mojave macOS kunt u eenvoudig generieke massa-opslagapparaten versleutelen en ontcijferen met behulp van Finder.

Gebruikt XTS-AES-codering, wat hetzelfde type codering is als het FileVault 2 macOS-systeem. Merk op dat het gebruik van Finder voor het coderen van een USB-stick beperkt blijft tot macOS. U zult geen toegang hebben tot de gegevens die het bevat op een Windows- of Linux-machine.

Als>

 • Sluit uw USB-stick of algemene massa-opslagmedia aan op uw Mac.
 • Open de zoekmachine.
 • Klik met de rechtermuisknop op de USB-stick in de linkerzijbalk. Het zal onder Locaties
 • staan.

 • Klik op Encrypt “(Mass Storage Drive Name)”. Als u deze optie niet ziet, ga dan naar onderstaande opmerking.
 • Finder zal u nu vragen om een wachtwoord en een hint in te voeren. Dit wordt gebruikt om toegang te krijgen tot de gegevens op uw USB-stick, dus raak ze niet kwijt!
 • Als dat alles is geschreven, klik dan op Encrypt disk.
 • Voer>Finder zal uw USB-stick versleutelen. Afhankelijk van de hoeveelheid gegevens die het bevat, kan het proces enige tijd in beslag nemen.

  Om toegang te krijgen tot de inhoud van de USB-stick moet u het eerder gemaakte wachtwoord invoeren. Er is absoluut geen manier om dit wachtwoord te resetten, dus zorg ervoor dat u het op een veilige plaats noteert of een wachtwoordbeheersplatform gebruikt.

  Opmerking: Als u de coderingsoptie niet ziet wanneer u met de rechtermuisknop op de USB-stick klikt, betekent dit dat het USB-opslagapparaat niet in het juiste formaat is om de ingebouwde macOS-codering te gebruiken. U moet de volgende methode gebruiken om uw schijf te coderen

  Maak gebruik van de Schijfhulpprogrammas in MacOS om USB-stations te versleutelen

  .

  Als u de optie Encrypt niet ziet, betekent dit dat uw USB-apparaat niet is geformatteerd met een GUID-partitiekaart, wat een vereiste is voor Finder-codering.

  Om de versleutelingsoptie te krijgen, moet u uw USB-stick wissen en deze vervolgens versleutelen in de Disk Utility. Zorg er natuurlijk voor dat u alle gegevens op uw USB-stick naar een veilige locatie kopieert. Ergens op de interne schijf van je Mac is een goede optie. Zodra uw gegevens zich op een veilige plaats bevinden, kunt u uw flash drive wissen en coderen.

  Klik>

 • Open de Schijfhulpprogrammas. Je kunt het vinden in Applications – , Utilities in Finder of in de Utilities map in Launchpad.
 • Klik in de bovenste menubalk van het Schijfhulpprogramma .
 • Selecteer nu de optie Toon alle apparaten om te controleren of het nog niet is aangevinkt.
 • Selecteer uw USB-stick aan de linker zijbalk. Klik op de bovenste optie, niet op de latere namen van de apparaten hieronder.
 • Klik op de optie Delete in de werkbalk Disk Utility.
 • Geef uw USB-stick een nieuwe naam.
 • In het menu Schema , zorg ervoor dat je de GUID Partitiekaart hebt geselecteerd. U zult dit moeten veranderen voordat u het Formaat selecteert. Dat brengt ons bij ¦
 • Selecteer Mac OS Extended (geregistreerd, gecodeerd) in het menu Format.
 • Zorg>Vanaf hier wordt u gevraagd om een wachtwoord en een hint in te voeren. Net als bij de Finder-methode zult u deze op een veilige plaats willen bewaren, omdat er geen optie is om deze te resetten. Als je klaar bent, klik je op Verwijderen.

  Als het zover is, kopieer dan alle gegevens die oorspronkelijk op uw USB-stick stonden vanaf de beveiligde locatie. Eenmaal op de schijf wordt deze automatisch versleuteld en met een wachtwoord beveiligd.

  Alternatieve methode

  Als alternatief kunt u ook het formaat in Mac OS Extended (Geregistreerd) en de contouren in GUID Partition Map instellen. Hierdoor wordt uw USB-stick niet gecodeerd binnen de Schijfhulpprogrammas, maar kunt u deze wel versleutelen met de eenvoudige Finder-methode.

  Dit kan de voorkeursoptie zijn als u niet onmiddellijk een gecodeerde schijf en een gecodeerd wachtwoord wilt vastleggen, maar uw opslagmedia later met behulp van de Finder on the fly wilt kunnen versleutelen.

  USB-schijfversleuteling die werkt met Windows PC en Mac

  Als>De twee bovenstaande methoden zorgen ervoor dat uw gegevens veilig en beschermd zijn, wat er ook gebeurt. Maar, natuurlijk, ze zullen alleen werken op macOS apparaten. Dit komt omdat het Mac OS Extended-formaat, trouw aan zijn naam, alleen compatibel is met Apple-computers.

  Als u toegang moet krijgen tot uw gegevens vanaf een Windows PC of een Linux machine, zult u willen kiezen voor een versleutelingsoplossing van een derde partij. Een paar hoogwaardige opties zijn DiskCryptor en VeraCrypt.

  Beide zijn volledig vrij en open source, maar besparen niet op de kwaliteit van de versleuteling. In feite bieden beide toepassingen een verscheidenheid aan verschillende coderingsopties, zoals AES, Twofish en Serpent.

  Je kunt ook niet fout gaan. Beide zijn ook vrij eenvoudig te gebruiken, dus we onthouden ons van gedetailleerde instructies over hoe ze te versleutelen. Zorg ervoor dat u uw schijf versleutelt met behulp van een Windows- of Linux-compatibel formaat zoals FAT32.

  Voor meer informatie kunt u hun respectievelijke websites bezoeken.

  Als u USB-drives gebruikt om informatie op te slaan, is het altijd een goed idee om de schijf te versleutelen, zodat uw privacy en veiligheid worden beschermd voor het geval u de schijf verliest. Dit geldt met name als u USB-stations gebruikt om persoonlijke fotos of contractdocumenten op te slaan, enz. We hopen dat u deze tips nuttig vindt. Laat het ons weten in onderstaande opmerkingen als u vragen voor ons heeft.