Hoe u iMessage op meerdere apparaten correct kunt configureren

Het instellen en activeren van iMessage op iPhone en iPad is een eenvoudige taak. De echte uitdaging is om iMessage op meerdere apparaten in te stellen. De kans is groot dat je op een gegeven moment een soort chaos en fiasco tegenkomt. Ik zie dit vaak gebeuren.

Er zijn bepaalde kleine dingen waar je rekening mee moet houden bij het instellen van iMessage op iPhone, iPad, Mac en iPod Touch. Het breken of missen van stappen tijdens het configuratieproces op een van de apparaten zal ertoe leiden dat iMessage niet werkt. Volg de stap-voor-stap handleiding en je kunt iMessage met succes op meerdere apparaten instellen.

Hoe configureer je iMessage voor meerdere apparaten correct

iMessage synchroniseert berichten met al uw apparaten die met hetzelfde iMessage-nummer en dezelfde e-mailaccount zijn verbonden. Dit betekent dat je iPhone, iPad en Mac in realtime iMessage-berichten kunnen versturen en ontvangen.

Dit maakte deel uit van het plan van Apple om de service te integreren in alle apparaten die je zou gebruiken. Dus als je een iMessage krijgt terwijl je je Mac gebruikt, hoef je niet op te staan en de iPhone te kiezen om het te lezen. Het wordt geleverd aan je Mac.

Maar dit werkt alleen als je de dingen correct instelt. Anders kunnen sommige berichten worden afgeleverd op de iPhone, sommige op de iPad, sommige op de Mac en sommige verloren in de wind.

Stap 1. Als je iMessage al hebt geconfigureerd, schakel het dan uit op alle apparaten. Wacht even voordat u verder gaat met stap 2.

Stap 2. Activeer nu iMessage op je iPhone. Alleen de iPhone. Configureer de opties indien nodig. Maar zorg ervoor dat het e-mail nummer en de ID correct zijn en gemarkeerd met een vinkje. Controleer onder Start Conversations From de e-mail-ID die je voor iMessage hebt gebruikt.

Stap 3. Nu moet je even wachten en je kunt je vriend(in) vragen om je een iMessage te sturen om er zeker van te zijn dat het tot nu toe goed komt.

Fase 4. Zodra de dingen normaal werken, configureer je iMessage op de Mac. Door dit te doen, configureert u de iPhone als “master device” terwijl alle andere apparaten als subs werken.

Stap 5. Op een Mac moet u ervoor zorgen dat de gesprekken beginnen met de e-mail-ID.

Stap 6. Herhaal het proces op andere iOS-apparaten één voor één en controleer of iMessage naar alle apparaten correct is verzonden, direct nadat het is geconfigureerd.

Dus dat is het.

Einde

Toegang tot iMessage op verschillende apparaten in real time is een geweldige eigenschap van Apple, omdat het al zijn apparaten stevig integreert in de ecosystemen. Een handigere functie is de overdracht, waarmee u aan het ene apparaat kunt beginnen en het aan het andere kunt voltooien.

U kunt ook verwijzen naar

  • Gebruik van iMessage-groepen op de iPhone en iPad: een handleiding voor beginners
  • iMessage in afwachting van activering: hoe het probleem op te lossen op de iPhone of iPad
  • Opslaan van tekstberichten voor iPhone of iMessages op Mac Windows PC
  • Hoe schakel je iMessages van onbekende afzenders op de iPhone uit

Dat is het!

Ik vond deze tips leuk? Deel uw commentaar met ons in de commentaren hieronder. Wilt u meer tips? Zorg ervoor dat ” onze applicatie en houd contact met ons via