Hoe vindt u informatie over uw iDevice?

Als we eenmaal een nieuwe iPad of iPhone hebben, zullen we ons direct richten op het genieten van de verschillende ervaringen die de applicaties bieden. Er wordt veel moeite gedaan om nieuwe tips en trucs te leren. iPads zijn meestal zeer stabiele en robuuste apparaten, maar soms kom je problemen tegen waarvoor je contact moet opnemen met Apple Support. Het is belangrijk dat u de verschillende attributen van uw iDevice kunt lokaliseren en aan Apple kunt verstrekken, zodat ze u effectief kunnen helpen.

Gelukkig is er een unieke plek op iOS die deze informatie kan verschaffen. We zullen een aantal van deze attributen bekijken en uitleggen wat ze betekenen.

Ga naar het startscherm van uw iPad en tik op Instellingen, gevolgd door Algemeen. Kies de eerste optie op het scherm met het label “Over”. Wanneer u op “Over” klikt, ziet u een scherm dat enkele belangrijke informatie over uw iPad belicht. Laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste.

>

U moet de informatie kennen

1 Model: dit veld geeft u het modelnummer van uw toestel. Interessant is dat er geen algemene namen als ipad Air 3 of iphone 6S worden genoemd, maar een code die Apple gemakkelijk kan begrijpen. Dus, voor mijn iPhone 5 zie ik dat het modelnummer “ME555LL A” is. Als u naar de achterkant van uw toestel kijkt, vindt u ook een modelnummer. In mijn geval zie ik op dit apparaat het modelnummer “A1532” staan.

Nou, wat is het? De modelnummers die u op de achterkant van het apparaat ziet, zijn niet uniek voor uw apparaat. Het Ios-modelnummer en het serienummer op het scherm “Over” koppelen een unieke identificatie aan uw toestel.

2 Serienummer: dit is de 12-cijferige combinatie van letters en cijfers die helpt bij het identificeren van uw toestel. Wees echter voorzichtig met uw serienummer, want het is een van de nummers die uw apparaat uniek identificeert. Als u het per ongeluk plaatst of aan de verkeerde persoon geeft, kan het worden gebruikt om een valse serviceclaim in te dienen bij Apple, of om het apparaat op frauduleuze wijze als gestolen te melden. Als u geen toegang heeft tot uw iDevice, kunt u ook het bijbehorende serienummer vinden door naar iTunes ; Voorkeuren ; Apparaten te gaan. Klik op een van de back-ups die aan uw apparaat zijn gekoppeld. Beweeg uw muis of trackpad over de back-up en in een oogwenk ziet u het serienummer samen met andere informatie over het apparaat.

De drie vrienden

Twee rijen onder uw Model en Serienummer, ziet u de Drie Vrienden. Dit zijn IMEI, ICCID en MEID. Heb je je ooit afgevraagd wat deze leuke acroniemen betekenen? IMEI betekent International Mobile Station Equipment Identity , en het nummer wordt gebruikt om elke mobiele telefoon te identificeren. De operator gebruikt het IMEI-nummer om de telefoon te matchen met de netwerken, zodat ze kunnen bepalen wie er belt. Het wordt ook gebruikt om een zwarte lijst van gestolen mobiele telefoons bij te houden. In het Verenigd Koninkrijk onderhoudt een liefdadigheidsinstelling publiekelijk een database, zodat gestolen telefoons niet van het ene netwerk naar het andere kunnen worden verplaatst. ICCID (Integrated Circuit Card Identifier) “Een SIM-kaart bevat zijn uniek serienummer (ICCID). ICCIDs worden opgeslagen op SIM-kaarten en worden ook geprint op de SIM-kaart tijdens een personalisatieproces. De FCC eist dat alle mobiele telefoons die in de VS worden verkocht een uniek identificatienummer krijgen. Dit zijn de MEID-nummers en de IMEI-nummers. Om een handset in een serviceplan te activeren, moet u het IMEI MEID-nummer van uw handset opgeven.

De speciale UUID

Dit is een getal dat u niet ziet in de sectie Instellingen, in tegenstelling tot de Drie Vrienden die we eerder bespraken. . Dit is een tekenreeks van 40 karakters. U hebt de UDID van uw iPhone nodig als u een nieuwe toepassing probeert te bekijken die nog niet is vrijgegeven. Met een relevante UDID kan een ontwikkelaar uw apparaat registreren en u toegang geven tot onofficiële software (niet getest in de App Store). Dit wordt vaak gebruikt om beoordelaars in staat te stellen applicaties te testen voordat ze de App Store binnenkomen. U kunt het UUID-nummer voor uw apparaat vinden in de iTunes-instellingen. Klik op het serienummer en u krijgt de UUID. Het is het beste om dit nummer niet te delen met iemand die je niet vertrouwt.

Netwerkinformatie

Het Wi-fi adres en het Bluetooth veld geven uw netwerk informatie. De informatie met betrekking tot uw provider wordt gepresenteerd in de velden “Aanbieder” en “Netwerk”. Als u bijvoorbeeld een Verizon-plan hebt, worden deze velden weergegeven als Verizon. Updates van de carrierinstellingen zijn kleine bestanden die updates kunnen bevatten van Apple en uw provider naar carriergerelateerde instellingen, zoals netwerk, gesprekken, mobiele gegevens, berichtenverkeer, persoonlijke toegangspunten en voicemailinstellingen. U kunt van tijd tot tijd op de hoogte worden gesteld om nieuwe operatorinstellingen te installeren. Soms kunt u updates van uw provider zien met een pop-upbericht.

>Versie

Dit is een belangrijk veld omdat het de I OS versie laat zien die u gebruikt op uw apparaat. Bij het oplossen van softwaregerelateerde problemen is het belangrijk om te weten welke versie van het besturingssysteem uw apparaat draait.

Laat ons weten als we basisinformatie over de kenmerken van het iDevice hebben gemist.