Hoe downgraden van iOS 9.3 naar iOS 9.2?

Update: Apple heeft aangekondigd dat de officiële iOS 9.3-firmware later vandaag aan het publiek zal worden vrijgegeven. Als je de kans hebt om de update te krijgen, maar er om een of andere reden niet blij mee bent, kun je de volgende methoden gebruiken om terug te gaan naar de vorige versie van iOS.

Hoewel iOS 9.3 veel goede eigenschappen belooft, lieten de problemen met 9.2 een slechte smaak achter in de mond. Sommigen van ons zijn nog steeds herstellende van wi-fi problemen, problemen met het leeglopen van de batterij, enz. in verband met de 9.2 update. Voor het grootste deel lijkt iOS 9.3 goed stand te houden wat betreft de prestaties. De vertraging van de gebruikersinterface is behoorlijk gereduceerd en het zoeken naar de focus gaat telkens weer open zonder problemen te vertragen. Mensen met de iPhone 6S Plus kunnen het verschil in snelheid echt zien, omdat de 3D-animaties vrij vloeiend verlopen. Er zijn ook meer geïntegreerde veiligheidskenmerken rond de voorraadapplicaties, met name met Notes. De Night Shift instelling is absoluut noodzakelijk, zoals u kunt zien in ons artikel dat we gisteren hebben behandeld.

Echter, als je problemen hebt met de iOS 9.3 bèta, zoals je nog meer problemen ziet voor je iPhone, iPod touch of iPad, dan kun je hier teruggaan naar de vorige iOS 9.2 versie en wachten tot de publieke versie 9.3 uitkomt.

Als u denkt dat iOS 9.3 niet voor u is, zal deze tutorial u bij elke stap begeleiden om terug te keren naar de vorige versie van iOS 9.2 met behulp van iTunes op uw Mac of Windows systeem.

Hoe>Voordat u begint, wilt u misschien een back-up maken van uw apparaat. Dit is alleen maar om ervoor te zorgen dat als er iets misgaat tijdens het afbraakproces, u altijd kunt terugkeren naar uw normale iOS 9.3 zonder verlies van toepassingen, afbeeldingen en andere gegevens.

Om een back-up van je iPhone of iPad te maken, ga je gewoon naar Instellingen ; iCloud. Daar kunt u elk individueel stukje data kiezen waarvan u een back-up wilt maken. Als je het eenmaal hebt verwijderd, laten we beginnen met de korting.

 1. Download Recboot om uw iPhone in de herstelmodus te zetten
 2. Sluit uw iPhone of iPad aan op een computer en start iTunes
 3. .

 4. Klik op Herstel in het iTunes pop-up venster
 5. .

 6. Klik op Herstellen & vernieuwen
 7. Kies Volgende in iOS 9.2 Updater
 8. Akkoord om de verkoop te starten

Dit proces duurt meestal ongeveer 15 tot 20 minuten, dus wees geduldig en onderbreek het niet. Zodra uw iPhone of iPad is gereset naar iOS 9.2, zou u het weer normaal moeten zien werken.

Trouwens, ik heb je gevraagd om eerder een back-up te maken van je iOS-apparaat en ik hoop dat je dat hebt gedaan, want alles wat je nu op je apparaat ziet is schone iOS 9.2-firmware. Met andere woorden, alleen voorraadapplicaties zijn beschikbaar en niets anders.

U kunt uw back-up laden door terug te gaan naar iTunes en Restore te selecteren uit deze back-up . Kies uw gearchiveerde back-up die u eerder hebt gemaakt voordat u een upgrade naar iOS 9.2 uitvoerde.

Gerelateerde artikelen:

 • Hoe>
 • iOS> Siri>
 • Hoe>?
 • iOS>
 • Apple>
 • Hoe>
 • Hoe>?