Zoeken naar tekst op een webpagina in Safari op iOS 7

We hebben veel aandacht besteed aan de oriëntatie van iOS 7 Safari. Er is veel veranderd (naast de interface), en de algehele ervaring is minimaal, eenvoudig en schoon geworden. Natuurlijk is Safari nu sneller. (Als u nog steeds de voorkeur geeft aan alternatieven voor Safari, lees dan dit).

De unified bar behandelt nu twee functies: adresbalk en zoekbalk. In dit artikel bekijken we hoe “zoeken binnen een webpagina” werkt in Safari en hoe je het kunt gebruiken als je een woord of zin binnen een website probeert te vinden.

In Safari iOS 7 is de zoekfunctie ingebouwd in hetzelfde veld waarin u website-URLs intypt. Een website wordt geladen, tik vervolgens op de adresbalk om de zoektekst in te voeren.

Dit is wanneer de webpagina verdwijnt terwijl u de zoekterm intypt. Deze verandering van interface kan een beetje lastig zijn, omdat het ons doet denken dat het geladen tabblad ergens heen is gegaan of is geduwd. De geladen webpagina staat eigenlijk op de achtergrond.

Hoe zoek je de tekst van de website in Safari voor iPhone of iPad

Stap 1. Nadat de website is geladen, tikt u op de uniforme zoekbalk.

Stap 2. Raak de ? ™ aan of begin gewoon met het typen van de zoekopdracht.

  • Stap 3. Je zou een lijst met resultaten moeten zien. Net onder deze lijst moet u “Op deze pagina (x resultaten)” zien. Tik op de zoekterm onder deze rubriek.

>Fase 4. U wordt naar de website geleid met de zoekterm gemarkeerd. Ga naar het volgende optreden van de zoekterm door de navigatiepijlpictogrammen onderaan aan te raken.

>Stap 5. Als je klaar bent, tik je op Klaar.

Dit specifieke zoekgedrag is bijna hetzelfde als iOS 6, behalve dat de zoekbalk nu verenigd is en dat zorgt voor een enigszins verwarrende gebruikerservaring als u iOS 7 voor het eerst gebruikt.

Bekijk onze andere “Safari op iOS 7” procedures:

  • Gebruik de leeslijst
  • Sluit alle tabbladen in één keer
  • Gebruik prive browsen
  • Cookies en geschiedenis verwijderen

Dat is het!

Hou je van dit advies? Download onze applicatie en houd contact met ons via Facebook , Twitter en Google Plus zodat je onze laatste artikelen nooit meer mist.