Hoe verwijder je Time Machine-back-ups op een Mac?

Wanneer de harde schijf van uw computer vol met gegevens zit, is het tijd om op te ruimen wat niet nodig is op uw systeem. Als u Time Machine gebruikt om een kopie van beveiliging van uw gegevens te maken, wilt u waarschijnlijk de oude bestanden die niet meer bruikbaar zijn handmatig verwijderen. Uw reinigingsunit kan geïnspireerd zijn door het eenvoudige idee om oude back-ups te verwijderen of als u ruimtegebrek heeft en daarom heeft besloten om de oude back-up te verwijderen.

In het tweede geval zou Time Machine een foutmelding sturen met de boodschap: Time Machine kon de back-up niet voltooien. Deze back-up is te groot voor de back-upschijf. De back-up vereist AA GB, maar alleen BB GB zijn beschikbaar “.

>De reden zou van alles kunnen zijn, maar het feit is dat u oude bestanden (back-up) van Time Machine kunt verwijderen om meer ruimte op die schijf te hebben (natuurlijk om een nieuwe back-up te maken).

Verwijderen van Old Time Machine Back-ups op Mac

Stap 1. Sluit uw Mac aan op Time Machine Drive.

Stap 2. Download het pictogram van de Tijdmachine naar de menubalk.

Stap 3. Selecteer “Voer de tijdmachine in”.

Fase 4. Scroll naar beneden tot het moment dat u de back-up wilt verwijderen.

Stap 5. Klik nu met de rechtermuisknop op de back-up in het venster van de Time Machine Finder (of klik op het tandwielpictogram in het venster van de Finder).

Stap 6. Selecteer nu “Verwijder alle back-ups van (naam)”

.

Stap 7. Voer het beheerderswachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd.

Hoe verwijder je oude Time Machine back-ups met tmutil op Mac

Voor sommige tech-savvy gebruikers kan tmutil helpen de back-up snel te verwijderen.

Als u de opdrachtregel kent, kan het hulpprogramma tmutil ook direct back-ups van elke leeftijd verwijderen. In tegenstelling tot de vorige methode, die je helpt oude back-ups te verwijderen met de GUI-presentatie, is tmutil bedoeld voor degenen die enige kennis hebben van de opdrachtregel en de exacte syntaxis.

De methode voor het gebruik van de tmutil-syntaxis is als volgt:

tmutil delete TimeMachineDrivePathToOldBackup

U wilt waarschijnlijk mappen op datum vermelden om te controleren welke back-up moet worden verwijderd; dit zorgt voor het juiste pad. Als u deze methode niet wilt volgen, kunt u ls gebruiken om een lijst met data te zien:

ls VolumesTimeMachineDriveBackups.backupdbMacName

De lijst van te verwijderen bestanden kan lang en specifiek zijn. Als er bijvoorbeeld oude bestanden zijn die al enkele jaren zijn opgeslagen, wilt u deze op een bepaalde datum verwijderen:

tmutil delete VolumesBackupDriveNameBackups.backupdbMacComputerNameYYYYY-MM-DD-HHMMSS

Vergeet niet “BackupDriveName” te wijzigen in de naam van de schijf van de Time Machine volume, “MacComputerName” in de naam van de Mac waarvan u de back-ups wilt verwijderen en de specifieke datum in het formaat Year Month Date Time door “YYYY-MM-DD-HHMMSS” te vervangen.

Zo zou de syntaxis er uitzien:

sudo tmutil verwijderen VolumesTime Machine BackupsBackups.backupdbMacBook Pro2015-06-15-172025

Terwijl u de bovenstaande methode volgt, moet u ervoor zorgen dat u geen gegevens verliest door uw concentratie te verliezen.