Hoe converteer je video naar GIF op een Mac met het programma Mac GIF Brewery 3?

Het delen van GIF-animaties is de nieuwste trend op sociale netwerken. Maar voordat je kunt delen, moet je GIF op je Mac hebben. Er zijn veel websites die talloze GIF-animaties gratis aanbieden. Het maken van een unieke GIF-animatie geeft u echter altijd veel meer plezier dan die kant-en-klare bestanden.

Er zijn gebruikers van Drop naar GIF , wat een vrij eenvoudig te gebruiken applicatie is voor het maken van GIFs. We hebben nog een mooi programma, GIF Brewery, dat je op je Mac kunt gebruiken om videos om te zetten naar GIF. GIF Brouwerij heeft een voordeel ten opzichte van andere GIF fabrikanten omdat de applicatie GIFs van alles kan maken. Als u GIF wilt maken van een serie afbeeldingen, kan deze applicatie u helpen.

>Hoe zet je videos om naar GIF op Mac OS X

Merk op dat GIF Brouwerij, die nu in haar derde versie is, een betaalde toepassing is. Maar gezien de uitstekende eigenschappen is het de moeite waard om 4,99 dollar uit te geven. Download GIF Brewery 3 naar uw Mac en beleef het plezier.

Stap 1. Start eerst GIF Brouwerij op uw Mac.

Stap 2. Klik op het bestandsmenu.

Stap 3. Klik nu op een Open optie in het menu.

Fase 4. Selecteer het videobestand dat u wilt converteren naar een geanimeerde GIF.

Stap 5. Nu kunt u beginnen met het bewerken van de video om de grootte te trimmen (normaal gesproken zijn GIF-bestanden een compilatie van zeer weinig beelden die continu worden afgespeeld om de impact van een video te creëren). Sleep de begin- en eindbalk onderaan het openstaande dialoogvenster.

Stap 6. Sommige gebruikers willen misschien ook de knop Grootte aanpassen (een schuine lijn met twee pijlpunten) of de knop Bijsnijden naast de knop Grootte aanpassen gebruiken.

Stap 7. U kunt deze optie gebruiken om de breedte en hoogte te wijzigen om een kleine geanimeerde GIF te maken.

Er is een derde alternatief om video om te zetten naar GIF; gebruik de GIF eigenschappen (klik op het tandwiel in de rechterbovenhoek van het dialoogvenster).

Stap 8. Pas de kleur, de framerate en de lus aan.

Stap 9. Voordat u op de knop Opslaan drukt, klikt u op de knop Loop Preview om te zien hoe de geanimeerde GIF eruit zou zien.

Stap 10. Als alles OK is, klik dan op Create GIF om de geconverteerde GIF aan te maken.

Stap 11. Tot slot kunt u op de knop Opslaan klikken om de gemaakte GIF op uw Mac op te slaan. Optioneel kunt u dezelfde GIF ook delen door op de knop Share te klikken via verschillende sociale netwerkkanalen.

Een van de voordelen van deze GIF Brewery-applicatie is dat u geanimeerde GIFs kunt sturen naar apparaten die een ander besturingssysteem gebruiken; merk op dat als u Live Photos hebt geconverteerd naar een GIF, u deze niet kunt delen op een Android- of Windows-toestel.